Autoražotājs "AvtoVAZ" un Kubas valdība atjaunojuši pārrunas par "Lada" markas automobiļu piegādes atjaunošanu uz sociālistisko salu valsti Ziemeļamerikā, vēsta Krievijas mediji.

Kubas Transporta ministrija ir ieinteresēta iegādāties jaunāko modeļu "Lada" spēkratus. Tāpat kubieši plāno no Krievijas importēt "Lada" rezerves detaļas, jo vietējā autoparkā ir vairāk nekā 90 tūkstoši žiguļu, kuriem nepieciešama regulāra tehniskā apkope.

Šāgada pavasarī "AvtoVAZ" uzsāka "Lada Granta" sedana eksportu uz Ukrainu, Kazahstānu, Baltkrieviju, Moldāviju, Azerbaidžānu un Armēniju. Savukārt vasarā šī krievu automobiļa eksports tika uzsākts arī uz Rietumeiropu – Vāciju un Čehiju. Tuvākajā laikā "Granta" un "Kalina" modeli plānots piedāvāt arī Irānā. Šo "Lada" automobiļu komplektācija būs speciāli pielāgota attiecīgo valstu klimatiskajiem apstākļiem.

Gada sākumā tika ziņots, ka "AvtoVAZ" izskata iespēju izstrādāt savu modeļu versijas ar stūri labajā pusē. Par tamlīdzīgu automobiļu importu no Krievijas bija ieinteresēta Dienvidāfrikas Republika.

Fotogalerija ar dzīvi Kubā:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!