Foto: Publicitātes foto
10. un 11. aprīlī starptautiskajā autoindustrijas izstādē "Auto 2015" Ķīpsalā notiks starptautiskā profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa "Automehānika 2015" fināls. Spraigā cīņā par titulu – Baltijas labākā jauno automehāniķu komanda – sacentīsies 12 komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

"Automehāniķu konkurss šogad notiek jau astoto reizi, un ar katru gadu jauno speciālistu prasmju un iemaņu kvalitāte pieaug. Ja agrāk bija jāmudina pieteikties konkursam, tad tagad ir pārstāvētas visas Latvijas skolas. Interesanti, ka šogad pēc pusfināla labāko skolu trijniekā ir ierindojušās tās, kas pēdējo trīs gadu laikā nav guvušas uzvaru. Būtiski, ka jaunie speciālisti, piedaloties konkursā, var izmēģināt jaunākās tehnoloģijas, iekārtas un aprīkojumu," uzsver konkursa "Automehānika 2015" rīcības komisijas priekšsēdētājs, SIA ''Inter Cars Latvija'' filiāles vadītājs Aldis Vasiļevskis.

Jau trešo gadu konkurss "Automehānika 2015" ir starptautisks, un šogad tā finālā startēs astoņas Latvijas, trīs Igaunijas un viena Lietuvas jauno automehāniķu komanda.

Konkursa pusfinālā, kas notika 27. februārī Ķīpsalā, spēkiem teorētiskajās zināšanās mērojās 16 Latvijas automehāniķu komandas. Iespēju startēt konkursa finālā ieguva Malnavas koledžas, Jelgavas tehnikuma, Priekuļu tehnikuma, Daugavpils Būvniecības tehnikuma, Saulaines profesionālās vidusskolas, Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikuma, Rīgas Tehniskās koledžas un Rīgas Valsts tehnikuma komandas.

Divu dienu garumā konkursa finālā 12 komandas sacentīsies ne tikai par Baltijas labākās jauno automehāniķu komandas titulu, bet arī par vērtīgām, uz tālāku pilnveidošanos vērstām balvām. Šogad labākajiem "Inter Cars SA" dāvinās ceļojumu uz Poliju, kur varēs apmeklēt "Labo-Tech" laboratoriju, kuras uzdevums ir "Inter Cars SA" rezerves daļu sortimenta pārbaude, tā atbilstība augstākās kvalitātes standartiem un ekspluatācijas drošībai.

Papildus laboratorijas apmeklējumam, labākie konkursa dalībnieki varēs iepazīt Maceja Oleksoviča rallija sacīkšu auto remontdarbnīcu, lai gūtu ieskatu īsta sacīkšu braucēja ikdienā.

"SRT" ir atvērta jauniem talantiem, tādēļ uz konkursu ieradīsies arī pats rallija komandas vadītājs un vērtēs jauniešus darbībā, lai iespējams perspektīvāko aicinātu pievienoties komandas tehniskajam sastāvam.

Konkursa finālā komandas strādās ar modernām iekārtām un instrumentiem, kas ļauj veikt sarežģītus un daudzveidīgus konkursa uzdevumus un labāk sagatavo jaunos automehāniķus darba tirgum. Iekārtas un instrumentus konkursam nodrošinās vadošie autoservisa iekārtu un aprīkojuma tirgotāji.

Konkursa dalībniekiem rotācijas kārtībā būs jāveic dažādas sarežģītības pakāpes uzdevumi, piemēram, kardāna vārpstas remonts, kravas mašīnas remonts, autostiklu uzstādīšana, papildu aprīkojuma uzstādīšana, vadības bloka un sistēmu diagnostika, sporta auto mezglu maiņa, būs jāatpazīst speciālie tehniskie instrumenti u. c.

Finālsacensības notiks 10. un 11. aprīlī izstādes "Auto 2015" laikā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, un speciāli konkursam tiks ierīkota atsevišķa teritorija. Konkursa norisi un modernās iekārtas darbībā varēs vērot ikviens izstādes apmeklētājs.

Konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks 11. aprīlī, plkst. 17.

Kā zināms, no 10. līdz 12. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2015", ko organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!