Foto: Publicitātes foto

Saskaņā ar "Renault Group" globālo attīstības plānu, kas skar arī koncerna sastāvā esošo Krievijas "AvtoVAZ", tuvāko piecu gadu laikā būtiski tiks modernizēts "Lada" modeļu klāsts. Turklāt autoražotājs izlaidīs nevis vienkārši jaunus modeļus, bet tos būs jau pielāgojis augstākam cenu segmentam. Turpmāk jaunie "Lada" modeļi Krievijā maksās vairāk nekā miljonu rubļu (11 613 eiro).

Sarunā ar izdevumu "Ekspert" kompānijas "AvtoVAZ" vadītājs Nikolā Mors detalizētāk pastāstījis par "Lada" plānoto cenu politiku. "Visupirms mēs vēlamies palielināt savu tirgus daļu naudas izteiksmē, bet nevis saražoto vienību skaitā," norāda Mors, "tieši tādēļ "Lada" stratēģija ir saglabāt klātesamību budžeta automobiļu segmentā, bet vienlaicīgi arī pakāpeniski apgūt arī dārgākus tirgus segmentus".

Piemēram, jaunie "Lada" modeļi, kuru pamatā tiks izmantota "Renault" koncerna CMF-B platforma (pazīstama no jaunajiem "Renault Clio", "Captur", "Nissan Juke" u.c. modeļiem), maksās no aptuveni 1,2 miljoniem rubļu (14 tūkstošiem eiro). Šādu žiguļa cenu ražotājs attaisno ar sagaidāmo kvalitāti un automobiļa aprīkojumu.

Saskaņā ar "Renault Group" globālo attīstības plānu "AvtoVAZ" jaunos "Lada" modeļus uz modernās platformas ražošanā ieviesīs jau 2023. gadā, bet jau 2026. gadā visi "Lada" piedāvājumā esošie modeļi būs izgatavoti uz CMF-B arhitektūras bāzes.

Jāatzīmē, ka jau šobrīd "AvtoVAZ" ražo automobiļus, kas maksā vairāk nekā miljons rubļu. Piemēram, "Lada Vesta Cross" ar jauno multimediju sistēmu "EnjoY Pro" un "Luxe" komplektācijā maksā 1,1 miljonu rubļu (12 770 eiro). Vairāk nekā miljonu rubļu maksā arī augstākā komplektācijas līmeņa "Vesta SW", "XRay Cross" un "Vesta Sport".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!