Foto: Publicitātes foto

Mazcenas sedana "Lada Granta" pašizmaksa ir 55 tūkstoši rubļu (1 097 eiro), tiekoties ar "AvtoVAZ" darbiniekiem šādu skaitli nosaucis autoražotāja viceprezidents Jugs Demaršeljē, vēsta izdevums "Izvestija".

"Demaršeljē atbildē uz kāda darbinieka jautājumu, ka "Granta" modeļa pašizmaksa ir 55 tūkstoši rubļu. Uzņēmuma vadības pārstāvis atklājis arī, ka apvidus automobiļa "Lada 4x4" pašizmaksa ir 163 tūkstoši rubļu (3 250 eiro)," izdevumam atklājis avots autoražotājā.

"AvtoVAZ" paskaidrojis, ka pašizmaksu veido, piemēram, izpētes un izstrādes izmaksas, izejvielu un komponenšu izmaksas, darbinieku algas, ražošanas iekārtu amortizācija, energoresursu izmaksas, reklāmas un ražotāja sniegtā garantijas perioda izmaksas.

Kā aprēķinājis izdevums "Izvestija", no katra pārdota "Lada Granta" automobiļa bāzes komplektācijā, kas maksā 289 tūkstošus rubļu (5 762) eiro autoražotājs gūst 162 tūkstošu rubļu peļņu (3 230 eiro). Aprēķinā ņemti vērā akcīzes un pievienotās vērtības nodokļi, kā arī auto tirgotāja uzcenojums, kas "AvtoVAZ" gadījumā ir 9,8 procenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!