Foto: Publicitātes foto

Kompānija "AvtoVAZ" no šī gada septembra pārtraukusi "Lada Vesta" sedanu aprīkot ar "Renault" ražoto manuālo pārnesumkārbu. Tā vietā "Lada" jaunākais sedans "Vesta" iegūs uzlabotu paša "AvtoVAZ" izstrādāto transmisiju "21807" ar trošu pievadu, kas jau pazīstama no "Lada" modeļiem "Granta", "Kalina" un "Priora".

Atteikšanos no franču pārnesumkārbas "AvtoVAZ" skaidro ar vēlmi saglabāt automobiļa cenu "atbilstoši situācijai tirgū". Tajā pašā laikā Krievijas autoražotājs mierina un sola, ka ar vietējā ražojuma transmisiju "Lada Vesta" būšot dinamiskāka.

Iepriekš "AvtoVAZ" jaunais prezidents Nikolajs Mors paziņoja, ka viens no galvenajiem autoražotāja mērķiem ir pēc iespējas vairāk sadarboties ar vietējiem piegādātājiem. Iepriekšējais autoražotāja vadītājs Bo Andersons pārtrauca strādāt ar daudziem vietējiem uzņēmumiem, pārslēdzoties uz komponenšu piegādēm no partnera "Renault-Nissan", kas uz rubļa valūtas kursa krituma fona strauji palielināja kompānijas izdevumus.

"Lada Vesta" ar vietējā ražojuma manuālo pārnesumkārbu jau nonākusi pie markas izplatītājiem Krievijā. Šādā versijā automobiļa cena ir no 529 tūkstošiem rubļu (7652 eiro).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!