Foto: Publicitātes foto

Pašvaldību atbildīgās struktūrvienības ņēmušas vērā autovadītāju sniegto informāciju par aizaugušām norādēm un ceļa zīmēm, jo pakāpeniski atbrīvo tās no koku un krūmu seguma, portālu "Delfi" informēja autoklubs LAMB.

Tādējādi ne tikai tiek atvieglota autovadītāju, tostarp ārvalstu autotūristu orientēšanās spēja pilsētā, bet arī tiek mazināta iespēja neapzināti pārkāpt ātruma ierobežojumu, kuru nosaka "neredzama" zīme, bet vissvarīgākais – autovadītāji tiek paglābti no satiksmes negadījuma riska.

Pirms mēneša LAMB uzsāka akciju "Redzi? Neredzu!", kurā autovadītāji tiek aicināti fotografēt aizaugušas ceļazīmes, luksoforus un norādes, un šobrīd ir saņemtas jau vairāk nekā desmit fotogrāfijas ar dažādās Latvijas vietās esošām aizaugušām ceļa zīmēm. Fotogrāfijas joprojām LAMB aicina sūtīt uz e-pasta adresi lamb@lamb.lv. Akcijas noslēgumā 30. septembrī būs loterija, kurā trīs fotogrāfiju autori saņems balvas no LAMB.

Viens no svarīgākajiem akcijas mērķiem ir norādīt atbildīgajām amatpersonām par aizaugušu ceļazīmju, luksoforu un norāžu atrašanās vietām, un sekot līdzi, vai atbildīgie dienesti novērš šos satiksmes drošības apdraudējumus.

"Mums pašiem, autovadītājiem, jābūt aktīviem un operatīvi jānorāda uz nepilnībām un apdraudējumiem satiksmes drošībai. Atcerēsimies teicienu – nelaime nenāk brēkdama, un uz riskiem reaģēsim savlaicīgi", aicina LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!