Foto: Publicitātes foto

Itāliešu superauto ražotājs "Lamborghini" labprāt vēlētos saviem klientiem piedāvāt spēkratus ar manuālo pārnesumkārbu, tomēr tās ieviešana piedāvājumā neatpelnītu izstrādē ieguldītos līdzekļus, intervijā izdevumam "MotorTrend" norādījis "Lamborghini" vadītājs Stefans Domenikali.

Turklāt "Volkswagen" koncernam, kā sastāvā ietilpst "Lamborghini", neesot piemērotas transmisijas. Piemēram, manuālā pārnesumkārba, kas būtu piemērota "Huracan" modelim, ir jau noņemta no ražošanas, bet tās modernizācija "Lamborghini" markai nestu tikai zaudējumus. Savukārt itāliešu superauto markas flagmanis "Aventador" ir unikāls, un VW koncernam vienkārši nav tāda kalibra manuālās pārnesumkārbas.

Tā vietā "Lamborghini" koncentrēsies uz jaunu tirgus nišu apgūšanu. Domenikali atklāj, ka kompānija vēlas izgatavot praktisku apvidus automobili klasiskā "LM002" jeb "RamboLambo" stilā, kas atšķirībā no "Urus" būtu vairāk piemērots bezceļu braukšanai. Tāpat autoražotājs plāno ražošanā ieviest četrvietīgu "Gran Turismo" klases automobili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!