Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kompānijas "Lamborghini", "Toyota" un "Michelin" iesniegušas pretenziju pret krievu luksusa automobiļu "Aurus" markas reģistrāciju Eiropā. Šīs rietumu kompānijas uzskata, ka "Aurus" nosaukums ir pārāk līdzīgs to pārstāvētajām preču zīmēm.

"Lamborghini" uzskata, ka "Aurus" izruna skan līdzīgi kā itāliešu superauto ražotāja apvidus automobilim "Urus". Savukārt "Toyota" uzskata, ka krievu markas nosaukums skan līdzīgi tās modelim "Auris", bet "Michelin" izgatavo riepu sēriju ar nosaukumu "Taurus".

Ja šīs kompānijas neatteiksies no savām pretenzijām, tad Krievijas Centrālajam zinātniski pētnieciskajam automobiļu un motoru institūtam (NAMI) nāksies izdomāt jaunu markas nosaukumu, ar kuru šos spēkratus piedāvāt ārvalstīs.

Pašlaik NAMI veic "Aurus" markas reģistrācijas procesu Eiropā un Tuvajos Austrumos. Janvārī šī marka tika piereģistrēta Benilukss valstīs (Beļģijā, Nīderlandē un Luksemburgā), kā arī Latvijā un Lietuvā.

Eiropas tirgum "Aurus Senat S600" limuzīns, kā arī tā bruņotā versija "L700" tika prezentēta martā notikušajā Ženēvas autoizstādē. Abi automobiļi ir aprīkoti ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 4,4 litru V8 benzīna turbomotoru, 40 ZS elektromotoru un deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Standarta pilnpiedziņas sedans no vietas līdz 100 km/h paātrinās sešās sekundēs, bet bruņotais – deviņās sekundēs. Krievu limuzīnu cena oficiāli vēl nav atklāta, tomēr provizoriskā informācija liecina, ka tā ir virs 135 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!