Foto: Publicitātes foto

Kopš 29. augusta, kad darbu sāka "Elektrum" elektrotransporta uzlādes vietas, tajās ir uzlādētas 6 megavatstundas (MWh) elektroenerģijas, portālu "Delfi" informēja akciju sabiedrībā "Latvenergo". Pēc apkopotajiem datiem, ik nedēļu uzlādētās enerģijas apjoms aug, kā arī ik nedēļu elektrouzlādi izmanto arvien jauni unikālie klienti.

Pēc CSDD datiem, 2019. gada trešajā ceturksnī valstī ir reģistrēti 756 elektrotransportlīdzekļi, no kā šobrīd "Elektrum" stacijas izmanto 92 elektromobiļu īpašnieki – gan elektroauto, gan elektrisko motociklu un mopēdu.

Likumsakarīgi, ka populārākā ir ātrās uzlādes iespēja – ar to ir uzlādēti aptuveni 4,9 MWh, savukārt vidējā ātruma uzlādē – aptuveni 1 MWh elektroenerģijas.

Ir saņemts augsts "Elektrum" staciju klientu vērtējums par norēķiniem par izmantotajām kilovatstundām (kWh). Tas ir ērtāks un precīzāks veids, lai klients varētu novērtēt akumulatora uzlādes apjomu.

Šobrīd vienas kWh cena ir 0,19 eiro / kWh parastajai un 0,25 eiro kWh / ātrajai uzlādei. Piemēram, "Nissan Leaf" auksta akumulatora uzlāde no 20% līdz 80% "Elektrum" uzlādes stacijās ātrajā režīmā izmaksās aptuveni četrus līdz piecus eiro, kas ir tikpat, cik CSDD tīklā, lādējot atbilstoši laika uzskaitei.

Savukārt laika ziņā "Nissan Leaf" uzlādei no nulles līdz 80% "Latvenergo" stacijās ātrajā uzlādes režīmā nepieciešamais laiks ir aptuveni 35 minūtes, savukārt parastajā režīmā (atkarībā no elektromobiļa lādētāja) – vairākas stundas.

"Elektrum "elektromobiļu uzlādes stacijas atrodas Rīgā, Uzvaras bulvārī 7, Pulkveža Brieža ielā 12, un Jūrmalā, Jomas ielā 4. Būtiski, ka tajās ir nodrošināta gan ātrās, gan līdz šim ierastās vidējā ātruma uzlādes iespēja, un tajās vienlaicīgi var uzlādēties divi elektroauto (P. Brieža ielā pat trīs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!