Foto: LETA
Saskaņā ar starpvalstu vienošanos Latvijā izdotas transportlīdzekļa vadītāja apliecības varēs izmantot Lielbritānijā līdz to derīguma termiņa beigām. Grozījumi Ceļu satiksmes likumā nosaka, ka arī Lielbritānijā izdotās transportlīdzekļa vadītāja apliecības ir izmantojamas Latvijā līdz to derīguma termiņa beigām, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā.

Lielbritānijā izdoto apliecību izmantošana Latvijā

Transportlīdzekļu vadītāja apliecība, kas izdota Lielbritānijā, ir izmantojama Latvijā līdz tās derīguma termiņa beigām un ir apmaināma pret Latvijas vadītāja apliecību bez eksāmena kārtošanas.

Vienlaikus ir jāņem vērā, ka Lielbritānijā izdotu transportlīdzekļu vadītāja apliecību varēs apmainīt pret Latvijas vadītāja apliecību tikai tad, ja persona pastāvīgi dzīvo Latvijā, kā to nosaka Ceļu satiksmes likuma 22. panta 1. daļas 1. punkts.

Latvijā spēkā esošais normatīvais regulējums nosaka, ka transportlīdzekļu vadītājiem, kuri ierodas Latvijā no ārvalstīm un uzturas Latvijā ilgāk par vienu gadu, noteiktā kārtībā ir jāapmaina transportlīdzekļa vadītāja apliecība.

Latvija izdotas apliecības izmantošana Lielbritānijā

Transportlīdzekļu vadītāja apliecība, kas izdota Latvijā, ir izmantojama Lielbritānijā līdz tās derīguma termiņa beigām, bet ne ilgāk kā līdz 70 gadu sasniegšanai. Personām, kas plāno Lielbritānijā uzturēties ilgāk par gadu, Latvijā izdotā vadītāja apliecība ir jāapmaina pret Lielbritānijas vadītāja apliecību bez eksāmena kārtošanas.

Minētie nosacījumi attiecas uz visām transportlīdzekļu vadītāja apliecībām, ieskaitot vieglo automobiļu, motociklu, autobusu un kravas automobiļu vadītāja apliecības.

Tādējādi Latvijā izsniegtās autovadītāja apliecības arī turpmāk Lielbritānijā varēs izmantot, gan īslaicīgi ieceļojot, gan uzturoties pastāvīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!