Foto: Publicitātes foto

Pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē Eiropas mēroga pirmizrādi piedzīvoja kompaktais apvidus automobilis "Mazda CX-3". Latvijā tas maksās no 16 250 līdz 29 250 eiro un būs nopērkams, sākot ar jūliju, portālu "Delfi" informēja "Mazda" oficiālais izplatītājs "Inchcape Motors".

"Mazda CX-3" konstrukcijā izmantotas "Skyactiv" tehnoloģijas un "Kodo" dizaina valoda. Automobilis pieejams arī ar visu riteņu piedziņas sistēmu. Pircēju izvēlei tiek piedāvāti gan benzīna, gan dīzeļa motori, kuri sajūdzami vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai tāda paša pārnesumu skaita automātisko transmisiju.

Eiropas tirgū sākotnēji tas būs pieejams ar jauno 1,5 litru dīzeļdzinēju (105 ZS, 250 Nm) un divlitru atmosfērisko benzīna motoru (160 ZS). Versijā ar dīzeļdzinēju "Mazda" sola, ka tā vidējais degvielas patēriņš būšot tikai četri litri uz 100 km.

Apvidnieks aprīkots ar "Mazda" jaunāko tehnoloģiju klāstu – automobiļa savienojamības sistēmu "MZD Connect", uzlaboto "i-Activesense" aktīvās drošības aprīkojumu, kurā iekļauta aizmugurējās satiksmes uzraudzības sistēma, kas brīdina autovadītāju par satiksmi automobiļa aizmugurē, braucot atpakaļgaitā, kā arī adaptīvo priekšējā apgaismojuma sistēmu ar LED lukturiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!