Foto: DELFI

Latvijā pārdots viens no tūkstoš vienībās ierobežotās sērijas "MINI Cooper S Goodwood" hečbekiem, kas izstrādāts sadarbībā ar "Rolls-Royce" inženieriem, šodien žurnālistiem paredzētajā pasākumā atklāja "Inchcape BM Auto" vadītājs Ivars Norvelis.

Pēc Norveļa vārdiem, šis ir viens no diviem Baltijā pārdotajiem "MINI Cooper S Goodwood", otrs iegādāts Lietuvā. Ziemeļeiropā esot nopirkti vēl kādi divi šīs modifikācijas spēkrati. Tikai dažas dienas šis unikālais auto ir apskatāms "MINI" salonā Rīgā, pēc kā tas tiks nodots pircējam.

Jau ziņots, ka "MINI Cooper S Goodwood" tika prezentēts pērnā gada Šanhajas autoizstādē. Nosaukums dots par godu Gudvudai, kurā atrodas "Rolls-Royce" galvenā mītne. Britu luksusa markas speciālisti šim speciālās sērijas "MINI" izgatavojuši dekoratīvos dabīgā koka paneļus, priekšējo un durvju paneļus apšuvuši ar dārgu "Namma" un "Cornsilk" ādu, dažādu sistēmu vadības pogas pārklājuši ar laku, bet jumtu salonā apšuvuši ar kašmiru. Tehniskajā ziņā "MINI Cooper S Inspired by Goodwood" paliks bez izmaiņām. Tas aprīkots ar 1,6-litru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 184 zirgspēku jaudu.

Ekskluzīvā automobiļa tīkotājiem pie markas izplatītājiem bija jāpiesakās pērn, par iegādi samaksājot nedaudz vairāk kā 50 tūkstošus eiro. Šajā cenā iekļautas praktiski visas "MINI" ekstras, papildus izvēlei atstājot tikai smēķētāja pakotni, tonētos logus, navigācijas sistēmu, satelīta radio un sociālo tīmekļu programmatūru "MINI Connected". No minētā papildus aprīkojuma klients Latvijā izvēlējies tikai navigācijas sistēmu.

"Goodwood" modifikācijas hečbeki tika ražoti periodā no šāgada marta līdz maijam, bet pie klientiem tūkstoš unikālie spēkrati nonākuši tikai tagad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!