Foto: Publicitātes foto
Vācijas pilsētā Esenē šonedēļ norisināsies viens no nozīmīgākajiem notikumiem klasiskās tehnikas pasaulē – gadskārtējā izstāde "Techno Classica Essen" –, kurā interesentus priecēs arī Latvijas uzņēmuma "Riga Master Workshop" (RMW) jaunākie restaurētie retro auto, informē RMW īpašnieks Māris Bebris.

Šogad klasisko auto izstāde risināsies no 26. līdz 30. martam Vācijas pilsētas Esenes izstāžu centrā "Messe Essen" un pulcēs vairāk nekā 1200 dalībnieku no 30 valstīm. Ievērības cienīgs ir fakts, ka izstādes apmeklētāju skaits ar katru gadu pieaug. Pērn šo pasākumu apmeklēja 193 400 cilvēku no 41 pasaules valsts pretstatā 180 tūkstošiem 2012. gadā un aptuveni 30 tūkstošiem pirmajos rīkošanas gados. Šogad ir gaidāms vēl lielāks apmeklētāju pieplūdums nekā pērn.

Bebris pastāstīja, ka šogad RMW stendā centrālā vieta būs atvēlēta automobilim "Jaguar XK120", kas dienas gaismu pirmoreiz ieraudzīja pirms 60 gadiem. Turklāt RMW stendā interesenti varēs mielot acis ar RMW meistaru restaurētu, bet vēl nesakomplektētu 1963. gada izlaiduma automobili "Mercedes-Benz 250SE" un oranži sarkanas krāsas automobili "Alfa Romeo Giulia Spider", kas no konveijera noripoja tieši pirms pusgadsimta. Šo oriģinālo spēkratu RMW pirms vairākiem mēnešiem iegādājās ASV un tagad meklē tam jaunu īpašnieku.

"Esenes izstāde ir vieta, kur pasaule ierauga un ļauj uzmirdzēt Latvijai un mums kā auto restauratoriem. Daudzi izstādes apmeklētāji ir patiešām izbrīnīti, ka tādā mazā valstī kā mūsējā klasisko spēkratu restaurācija ir attīstījusies tik augstā līmenī," sacīja RMW īpašnieks.

RMW panākumi šajā prestižajā Vācijas autošovā ar katru gadu kļūst arvien pamanāmāki starptautiskā mērogā – uzņēmums pērn piedalījās ar trim svaigi restaurētiem automobiļiem, bet divus no šiem spēkratiem – "Porsche 356" un "Mercedes-Benz 280 SE" – pārdeva par augstākajām tā brīža cenām.

RMW gadā oriģinālo godību atdod vidēji astoņām klasiskām automašīnām, kas lielākoties tiek eksportētas. Augošais pieprasījums tādās valstīs kā Krievija, Vācija, Lielbritānija, Nīderlande, Beļģija un pat Singapūra ir ļāvis RMW darbnīcai paplašināties un dubultot restaurēto auto skaitu. Līdz šim RMW darbnīcā vērtīgākā restaurētā automašīna ir 1943. gada "Alfa Romeo Sport Pininfarina", kuras vērtība noteikta vairāk nekā pusmiljons eiro.

RMW meistaru restaurētās automašīnas ir izpelnījušās godalgas un starptautisku atzinību auto izstādēs un retro auto pasākumos. Esenes izstādē RMW piedalās jau sesto gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!