Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijā šogad janvārī-jūnijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn samazinājusies par 30,7%, kas bija mazāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ceturtdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šā gada pirmajos sešos mēnešos mūsu valstī reģistrēja 6569 jaunus vieglos automobiļus.

Straujākais kritums janvārī-jūnijā fiksēts Horvātijā (-54,4%), Spānijā (-50,9%), Portugālē (-49,6%) ,Itālijā (-46,1%), Bulgārijā (--44,5%), Grieķijā (-44,2%), Igaunijā jaunu vieglo automobiļu reģistrācija sarukusi par 34,5%, bet Lietuvā – par 28%.

Jaunu vieglo automašīnu reģistrāciju janvārī-jūnijā samazinājusies visās 30 Eiropas valstīs, par kurām datus apkopo ACEA, un šis kritums skaidrojams ar koronavīrusa izplatības ierobežošanas pasākumiem.

ES vidēji janvārī-jūnijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada salīdzinājumā samazinājās par 38,1%, bet visās 30 ACEA aplūkotajās valstīs kritums bija 39,5% apmērā.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!