Foto: Publicitātes foto

Latvijā šī gada pirmajos 11 mēnešos bijis straujāks jaunu komerciālo transportlīdzekļu (kravas automašīnu un autobusu) reģistrācijas pieaugums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina piektdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šogad janvārī - novembrī mūsu valstī reģistrēti 3827 jauni komerciālie transportlīdzekļi, kas bija par 8,5% vairāk nekā 2017. gada pirmajos 11 mēnešos.

ES vidēji janvārī - novembrī jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācija gada griezumā pieauga par 3,8%.

No 30 Eiropas valstīm, par kurām datus apkopo ACEA, lielākais jauno komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas pieaugums janvārī-novembrī gada izteiksmē bijis Lietuvā (+20%), Slovākijā (+13,4%), Ungārijā (+12,5%) un Rumānijā (+12,1%). Igaunijā šajā periodā jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācija palielinājusies par 5,3%.

Jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas kritums janvārī - novembrī reģistrēts Luksemburgā (-0,4%), Lielbritānijā (-1,3%), Islandē (-2,3%), Itālijā (-2,8%), Dānijā (-4,4%) un Kiprā (-4,9%).

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!