Foto: Shutterstock

Latvijā strauji pieaudzis jaunu, līdz piecu gadu vecu automašīnu zādzību gadījumu skaits, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Seesam" apkopotie Iekšlietu ministrijas dati par šī gada septiņiem mēnešiem.

Zagtāko automašīnu saraksta galvgalī šogad ir "Volkswagen" markas automašīnu "Golf" un "Passat" modeļi, tam seko BMW 3. un 5. sērijas automašīnas, "Audi" markas "80" un "Audi A4" automašīnu modeļi un "Toyota RAV4" spēkrati. Lielu popularitāti zagļu vidū iemantojuši arī "Nissan X-Trail" un "Subaru Legacy", kuri zagtāko automašīnu saraksta galvgalī nonākuši pirmo reizi.

Salīdzinot ar 2016. gadu, līdz piecu gadu vecu auto zādzību skaits vidēji mēnesī ir dubultojies un sastāda 30 procentus no visām nozagtajām automašīnām Latvijā.

"Ir skaidri redzama saistība starp strauji pieaugošo jaunu auto zādzībām un bezkontakta atslēgu sistēmu, tā saucamo "KeyLess Go". Dati ir pietiekami skarbi, lai mēs kā apdrošinātāji zvanītu visus iespējamos trauksmes zvanus," norāda "Seesam" eksperts Igors Taburs.

Jaunākie dati liecina, ka autozagļi iecienījuši arī sešu līdz desmit gadu vecas automašīnas, kuras sastāda gandrīz ceturto daļu no visām nozagtajām automašīnām. Būtiski pievērst uzmanību arī vairāk nekā 20 gadu vecām automašīnām. Tās jopojām tiek zagtas pietiekoši intensīvi, sastādot 20% no kopējā nozagto auto skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!