Foto: LETA

No novembra elektromobiļu īpašniekiem uzlāde kļūs vēl ērtāka – "Elektrum Drive" lietotni varēs izmantot arī "e-mobi" uzlādes tīklā. Tādējādi ērta un ātra pieeja ar vienu lietotni tiks nodrošināta vairāk nekā 300 pieslēgvietām visā valstī. "Elektrum Drive" ir apjomīgākais elektroauto uzlādes pakalpojuma nodrošinātājs Latvijā, un tas ir pieejams klientiem arī visā Baltijā.

Tādējādi līdzšinējie "Elektrum Drive" klienti varēs ievērojami paplašināt uzlādes iespējas un otrādi – "e-mobi" lietotāji varēs izmantot "Elektrum Drive" lietotni uzlādes veikšanai. Elektroautomobiļu īpašniekiem tiek piedāvāta iespēja ērti izmantot jebkuru no abiem Latvijā plašākajiem elektroauto uzlādes tīkliem tikai ar vienas lietotnes palīdzību.

Ceļu satiksmes drošības direkcija IT departamenta elektromobilitātes un radaru sistēmas attīstības daļas vadītājs Pauls Beinarovičs: "CSDD uzturētais "e-mobi" tīkls ar elektromobiļu ātrās uzlādes stacijām nodrošina uzlādes pakalpojumu gan vietējiem, gan citu valstu elektromobiļu lietotājiem.

Sadarbība ar "Elektrum Drive" atvieglos uzlādes pakalpojuma saņemšanu elektroauto lietotājiem neatkarīgi no tā, vai uzlāde tiek veikta CSDD "e-mobi", vai "Elektrum Drive" tīklā, ļaujot izmanot vienu autorizācijas līdzekli, veicot uzlādi lielākajā daļā uzlādes staciju Latvijā. Šī sadarbība uzlabos gan apkalpošanas kvalitāti, gan uzlādes infrastruktūras pieejamību, kas ir būtisks priekšnoteikums sekmīgai elektromobilitātes attīstībai."

"Latvenergo" koncerns pirmo publisko elektroauto uzlādes pieslēgumu atklāja 2010. gadā, bet 2011. gadā reģistrēja pirmo elektroautomobili Latvijā. Savukārt "e-mobi" ir pirmais publiskais elektroauto uzlādes tīkls, ko kopš 2016. gada attīsta un uztur CSDD.

"Latvenergo" elektrotransporta uzlādes tīkla vadītājs Ansis Valdovskis: "Pirms diviem gadiem "Latvenergo", CSDD un nozares pārstāvji parakstīja savstarpējās saprašanās memorandu, lai veicinātu straujāku elektrotransporta attīstību, savstarpēji izmantojot pušu rīcībā esošos datus un informāciju turpmākai piemērotāko vietu un pakalpojumu attīstībai. Veidot uzlādes tīklu sinerģiju ir loģiski un likumsakarīgi, jo Latvijas elektroauto tirgus kapacitātei ir būtiski iegūt lietotājiem ērtākus pakalpojumus. Jo ne tikai tas, cik izdevīga ir elektroauto lietošana, bet arī – cik vienkārša, ātra un pieejama tā būs, veicinās klimatneitralitātes mērķu sasniegšanu valstij un individuālo labsajūtu katram."

"Elektrum Drive" uzlādes stacijas atrodas Rīgā, Mārupē, Jūrmalā, Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Ventspilī, Tērvetē, Gulbenē un Daugavpilī, bet "e-mobi" uzlādes stacijas vienmērīgi ir izvietotas gan TEN-T ceļu, gan reģionālo ceļu tīklā, kā arī lielākajās apdzīvotajās vietās – Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Ventspilī, u.c., tādējādi nodrošinot elektromobiļu lietotājiem iespēju ar tiem pārvietoties visā Latvijas teritorijā.

Savukārt norēķinu iespējas "Elektrum Drive" ir ļoti plašas. Lietotājiem tiek piedāvāta iespēja par veiktajām uzlādēm norēķināties uzreiz vai pieteikties pēcapmaksas pakalpojumam, kas ļaus saņemt rēķinu par veiktajām uzlādēm kopā ar citiem "Elektrum" rēķiniem. Ērtākai uzlādes sesiju plānošanai "Elektrum Drive" lietotnē iespējams norādīt uzlādei paredzēto laiku. Lietotnē izveidota arī sasaiste ar viedtālrunī pieejamajām navigācijas platformām – t.i., lietotājs pēc uzlādes stacijas atrašanas lietotnes kartē bez liekām darbībām maršrutu var pārnest uz "Waze", "Google Maps" u.c.

Uzņēmums piedāvā iespēju arī individuālo staciju īpašniekiem pieslēgt savu uzlādes iekārtu "Elektrum Drive" uzlādes pakalpojumam, tādējādi nodrošinot iespēju tajā norēķināties par uzlādēm, izmatojot "Elektrum Drive" lietotni.

"Elektrum Drive" dodas arī soli tālāk – drīzumā tiks atklātas pirmās elektroauto uzlādes stacijas arī Lietuvā un Igaunijā. Šis ir vēl viens plānots solis "Latvenergo" koncerna attīstībā – kļūt par vienu no lielākajiem elektroauto uzlādes pakalpojuma nodrošinātājiem Baltijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!