Foto: Shutterstock

Divas izteiktas nometnes, mētāšanās ar apvainojumiem, statūtu ilglaicīga nemainīšana, iespējami juridiski pārkāpumi, aizdomīgas biedru uzņemšanas un biedru izslēgšanas, kā arī daudz kas cits – pagājušajā nedēļā notikušais Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kongress bija notikumiem bagāts, lai gan ilga vien nedaudz vairāk par stundu.

Šobrīd LJF rindās ir izteiktas divas nometnes, ko pierādīja ne tikai balsojumi, bet arī savstarpējā apsaukāšanās un otras puses necienīšana kongresa laikā. Šobrīd nav prognozējams, vai šķelšanās jātnieku sportā turpināsies vai abas puses spēs vienoties kopīgiem mērķiem sporta veida attīstības vārdā.

Ilze Jansone uzsver, ka 20 gadu garumā federācija ir "super sastagnējusi", tāpēc pārmaiņas ir nepieciešamas. Opozīcija norāda, ka izvēlējušies kongresa laikā zālē sēdēt pa vidu, jo viņu mērķis ir vienot jātnieku sabiedrību. "Grūti ir vienot, ja tev aizliedz runāt. Ja mēs drīkstētu runāt, tad varbūt izdotos vienot sabiedrību," piebilst viņas kolēģe opozīcijā Darja Tihomirova.

"Redzējām cilvēktiesību neievērošanu, diktatūru no federācijas puses, reiderisma pazīmes, jo balso autoservisi, kafejnīcas, ziedu veikali, bet reāli strādājoši klubi, kuri veido jātnieku pasauli, netiek apstiprināti. Pat netika iekļauts jautājums darba kārtībā. Netiek pieļautas debates, kas mani pārsteidza visvairāk," par notikušo LJF kongresu saka Tihomirova.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!