Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, kuram alga ir ap 190 tūkstošiem eiro gadā, savai sievai aizvadītajā nedēļas nogalē iegādājies lietotu "Nissan Micra" automobili par 1495 sterliņu mārciņām (1962 eiro).

Plašākai sabiedrībai par šo notikumu sociālajā tīmeklī "Facebook" paziņojis lietoto automobiļu tirdzniecības salons "Witney Used Car Centre", kā vadītājs Aijans Hariss izmantojis izdevību ar premjeru nofotografēties pēc abpusēji veiksmīgā darījuma.

Kā britu medijiem pastāstījis Hariss, tad viņš no sākuma, kad pa tālruni pazvanījis Kamerona drošības dienesta darbinieks par plānoto vizīti, padomājis, ka kāds no draugiem viņu āzē, īpaši tādēļ, ka interese bijusi par lētu mazauto.

Kamerons uz lietoto automobiļu placi ieradies piektdienas vakarā kopā ar saviem apsargiem. Premjers iekāpis zilās krāsas "Nissan Micra" un palūdzis vienam no apsargiem, lai tas paskatās, vai deg bremžu gaismas. Tāpat Hariss atklājis, ka Kamerons neesot slēpis prieku, ka izvēlētais spēkrats nav Leiboristu partijas sarkanajā krāsā.

Konkrētajam "Nissan Micra" odometra rādījums ir 92 tūkstoši jūdžu (148 tūkstoši kilometru), un šis mazais hečbeks ir ražots Lielbritānijā. Pēc automobiļa apskatīšanas Kamerons ar komandu atgriezās sestdienas rītā pulksten 10 un samaksāja pilnu cenu. Kā norāda pārdevējs, tad atlaidi neesot devis, jo Kamerons tādu neesot prasījis.

Deivids Kamerons ar savu sievu Samantu laulībā ir jau 20 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!