Foto: Shutterstock

Liepājā pieķerts motocikla vadītājs, kurš pilsētā pārvietojies ar ātrumu 118 kilometri stundā (km/h), atļauto braukšanas ātrumu pārsniedzot par 68 km/h, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova.

Trešdien, 27. maijā, ap pulksten 18 Liepājā, Ventspils ielā, tika fiksēts motocikls "Kawasaki", kurš pārvietojās no Pulveru ielas puses uz Vānes ielas pusi.

Tā vadītājs vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, pārvietojās ar 118 km/h, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu.

Vīrietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, informēja Šeršņova.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 km/h ar motocikliem un ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 540 līdz 680 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 12 mēnešiem.

Šonedēļ Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas Liepājas pusē apturēja 18 ātrumpārkāpējus, proti, pilsētā – desmit, bet ārpus pilsētas – astoņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!