Foto: Publicitātes attēli

Lietuvā šonedēļ reģistrēts uzņēmums "Ionity GmbH Lietuvos filialas", kas būs Eiropas elektroautomobiļu uzlādes tīkla "Ionity" vietējā struktūrvienība, raksta Lietuvas biznesa ziņu avīze "Verslo žinios".

Uzņēmumu vadīs visa "Ionity" tīkla izpilddirektors Markuss Grolls.

Kā ziņots, Vācijas autoražotāji BMW, "Daimler" un "Volkswagen", kā arī ASV "Ford" pērnruden pavēstīja, ka plāno līdz 2020.gadam visā Eiropā izveidot lieljaudas (350 kilovatu) akumulatoru uzlādes staciju tīklu. Četras no tām atradīsies Lietuvā, degvielas uzpildes stacijās "Circle K".

Pirmās 20 "Ionity" tīkla stacijas tika izveidotas jau pagājušajā gadā, bet līdz šā gada nogalei tīklā būs apvienotas jau 100 stacijas, kurās vienlaicīgi varēs uzlādēt līdz pat sešiem elektromobiļu akumulatoriem.

Iecerēts, ka šāds diezgan blīvs jaudīgu un ātru uzlādes staciju tīkls sekmēs elektromobiļu izplatību Eiropas tirgū un šo transportlīdzekļu lietotājiem pavērs iespējas bez raizēm pieveikt lielākus attālumus, bet citus autoīpašniekus iedrošinās atteikties no benzīna un dīzeļdegvielas darbinātiem automobiļiem.

Uzlādes stacijām tiek izraudzītas vietas līdzās svarīgākajām automaģistrālēm, vienlaikus cenšoties iekļauties esošajā infrastruktūrā un vienojoties ar tās veidotājiem un atbildīgajām politiskajām institūcijām.

Uzlādes stacijas tiks ierīkotas sadarbībā ar degvielas uzpildes staciju tīkliem "Tank &Rast", OMV un "Circle K". Pēdējais Lietuvā ierīkos četras "Ionity" tīkla stacijas. Ziņots, ka tās atradīsies 120 kilometru attālumā cita no citas.

"Ionity" tīkls tiek veidots pēc kombinētās uzlādes sistēmas "Combo" (Combined Charging System) standarta, kas ļaus būtiski samazināt uzlādes ilgumu, piemēram, elektromobili "Porsche Taycan", kas parādīsies tirdzniecībā nākamgad, šādā stacijā varēs uzlādēt 15 minūšu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!