Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē konkursa "Lietuvas Gada auto" organizatori rīkoja apbalvošanas ceremoniju, kur galveno titulu "Lietuvas Gada auto 2019" žūrijas balsojumā izcīnīja "Peugeot 508" liftbeks.

"Lietuvas Gada auto 2019" konkursam bija pieteikti 33 jaunākie auto modeļi, kurus izvērtēja 10 autožurnālistu žūrija. Fināla septiņniekā "Peugeot 508" uzvarēja ar 49 ballēm, tālāk balsojumā sekoja "KIA Ceed" ar 43 ballēm, "Ford Focus" (42), "Hyundai Kona Electric" (36), "Mercedes-Benz" A-klase (33), "Volkswagen Touareg" (27) un "BMW X2" (20).

Šī ir pirmā "Peugeot 508" uzvara kādā no reģionālajiem gada auto konkursiem.

Atgādinām, ka analoģiskā "Gada auto" konkursā Igaunijā galveno titulu šogad izcīnīja "KIA Stinger", bet "KIA Ceed", tāpat kā Lietuvā, palika otrajā vietā. Igaunijas "Gada auto 2019" konkursa finālā par uzvaru cīnījās vēl arī "Ford Focus", kas ieguva trešo vietu, tālāk balsojuma rezultātā sekojot "Peugeot 508", "Volvo V60" un "Audi A6".

Savukārt "Latvijas Gada auto 2019" galvenā titula ieguvējs un uzvarētāji dažādās nominācijās tiks nosaukti piektdienas vakarā, 7. decembrī. Šobrīd ir zināmi septiņi jaunie auto modeļi, kas pretendē uz galveno titulu, tie ir "Ford Focus", "Hyundai Kona", "KIA Ceed", "Mercedes-Benz" A-klase, "SEAT Arona", "Suzuki Swift" un "Volkswagen T-Roc".

Gada nogale ir bijusi bagātīga ar dažādu "Gada auto" konkursu rīkotāju paziņojumiem. Savus finālistus nosaukuši arī leģendārā "Eiropas Gada auto" organizatori, kuri paziņojuši, ka par 2019. gada galveno titulu finālā cīnīsies "Alpine A110", "Citroen C5 Aircross", "Ford Focus", "Jaguar I-Pace", "KIA Ceed", "Mercedes-Benz" A-klase un "Peugeot 508". "Eiropas Gada auto 2019" titula ieguvējs tiks paziņots nākamgad pavasarī notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Fotoreportāža no "Lietuvas Gada auto 2019" fināla ceremonijas:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!