Foto: Publicitātes foto

Periodā no 2016. līdz 2018. gadam Losandželosas policija iegādājās simts "BMW i3" elektromobiļus, bet tagad – jau pēc pāris gadiem – nolēmusi pilnībā atbrīvoties no tiem. Izrādījies, ka elektromobilis ar 130 kilometru sniedzamību nav derīgs policijas dienestam, un tagad šos spēkratus iztirgo par puscenu.

Lēmums iegādāties elektromobiļus, ar kuriem bez atkārtotas akumulatoru uzlādes var nobraukt samērā tik nelielu attālumu, praksē izrādījies kļūdīgs. Vairums iegādāto "BMW i3" nemaz netika izmantoti policijas patruļām, bet gan pamatā braukšanai privātās darīšanās. Ne tikai elektromobiļa sniedzamība bijusi neapmierinoša, bet arī ļoti augstās projekta izmaksas – kopumā 10 miljoni ASV dolāru (8,4 miljoni eiro), kas ietvēra arī vairāku uzlādes staciju izbūvi. Rezultātā Losandželosas policijas departaments nolēma šos elektromobiļus atgriezt BMW izplatītājam.

BMW dīlercentri ASV šos "i3" elektromobiļus tagad iztirgo par ātrās likviditātes cenu – par 10 līdz 20 tūkstošiem dolāru (astoņiem līdz 17 tūkstošiem eiro). Turklāt šiem policijas "BMW i3" nobraukums šobrīd nav lielāks par vidēji pāris tūkstošiem kilometru, savukārt ar dažiem no tiem nav nobraukts pat tūkstotis kilometru. Šiem elektromobiļiem joprojām spēkā ir autoražotāja garantija. Salīdzinājumam – jauns "BMW i3s" ar astoņu gadu garantiju ASV maksā 44 tūkstošus dolāru (37 tūkstošus eiro).

Elektriskais "BMW i3" debitēja 2013. gadā. Neskatoties uz to, ka automobilis ražošanā ir jau septiņus gadus, pieprasījums pēc tā ir stabils un 2019. gadā pat pieauga. Šo gadu laikā BMW pārdevis 150 tūkstošus "i3" elektromobiļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!