Foto: Publicitātes foto

Itāliešu sportisko automobiļu ražotāja "Maserati" vēsturē pirmais sērijveida apvidus automobilis "Levante" tikšot prezentēts 2016. gada janvārī Detroitas autoizstādē, bet ražošanā Itālijā nonākšot drīz pēc tam martā, vēsta ārvalstu mediji.

Pēc provizoriskas informācijas, "Maserati Levante" maksās no 90 tūkstošiem eiro, tomēr visdārgākās modifikācijas cena sasniegšot pat 200 tūkstošus eiro. Apvidnieks būs tikai četru vai piecu sēdvietu versijā, trešā sēdekļu rinda tam nav paredzēta.

"Maserati Levante" tikšot komplektēts ar V6 un V8 motoriem, gan benzīna, gan dīzeļa versijā.

Jau šobrīd autoražotājs paziņojis, ka drīzumā tam būšot pieejams trīslitru V6 benzīna turbomotors ar 325 ZS un 425 ZS. Tāpat tiks piedāvāts trīslitru V6 dīzeļdzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta 250, 275 vai 340 ZS. Savukārt jaudīgākajā versijā tam būšot 3,8 litru V8 biturbo motors ar vairāk nekā 560 ZS jaudu.

"Maserati" apvidus automobilim būšot uzlabota pilnpiedziņa no šobrīd pazīstamās "Ghibli Q4" modifikācijas. Visticamāk, pilnpiedziņas sistēmas uzlabošanā piedalīsies arī "Fiat" koncernā ietilpstošais "Jeep".

Itāliešu sportisko automobiļu ražotājs 2017. gadā plāno realizēt 37 tūkstošus "Levante" vienību. Tādējādi "Maserati" plāno, ka šie apvidus automobiļi veidos vairāk nekā pusi no markas kopējā realizācijas apjoma.

Atgādinām, ka 2011. gada rudenī "Maserati" Frankfurtes autoizstādē prezentēja konceptuālu apvidus automobili "Kubang" (attēlos).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!