Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Piektdien, 23. augustā, Maskavā svinīgi tika atklāts vietējā luksusa autoražotāja "Aurus" dīlercentrs, kā ietvaros markas vadītājs pirmo reizi nosauca "Senat" limuzīna sākuma cenu. Tā cena būs no 18 miljoniem rubļu (248 tūkstoši eiro), kas ir vairāk nekā par visdārgāko "Maybach" limuzīnu "S650" ar 630 ZS motoru (15 miljoni rubļu jeb 207 tūkstoši eiro).

"Aurus" limuzīna cena izrādījusies augstāka nekā iepriekš tika lēsts. Līdz šim neoficiāli tika ziņots, ka tā cena būšot no 10 miljoniem rubļu (138 tūkstoši eiro). Šobrīd "Aurus Senat S600" cenas ziņā tiek pozicionēts starp dārgāko "Maybach" versiju un "Bentley Mulsanne" limuzīnu (21 miljons rubļu jeb 289 tūkstoši eiro).

Pagaidām "Aurus" pirmajā dīlercentrā ir izstādīts "Senat S600" limuzīns. Bāzes versijā tas tiek komplektēts ar četrjoslu klimata kontroli un pilnpiedziņas sistēmu. Par papildu samaksu pieejama "Kabinet" pakotne, kas paredz atsevišķus sēdekļus aizmugurējiem pasažieriem, minibāru, kā arī glāžu turētājus ar atdzesēšanas un sildīšanas funkciju.

Tikmēr pagarinātā un bruņotā limuzīna "Aurus Senat Limousine L700" cena joprojām netika atklāta. Tiek pieļauts, ka tā cena ir ap 25 miljoniem rubļu (344 tūkstoši eiro).

"Aurus" dīlercentra atklāšanā Maskavā piedalījās arī Krievijas rūpniecības ministrs Deniss Manturovs, kurš ziņoja par plāniem paplašināt šī luksusa zīmola piedāvājumu – limuzīniem pievienosies arī apvidus automobilis "Komendant", tostarp ar hibrīda sistēmu. "Aurus" automobiļi tiks piedāvāti arī eksporta tirgū – Tuvo Austrumu valstīs, Eiropā un Ķīnā. Šobrīd esot saņemti jau vairāk nekā 500 pasūtinājumi.

"Aurus" limuzīni ir aprīkoti hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 600 zirgspēku jaudīgu V8 turbopūtes benzīna dzinēju, 40 ZS elektromotoru un deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h masīvais limuzīns paātrinās sešās sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Pašlaik "Aurus" automobiļi tiek ražoti Krievijas Centrālajā zinātniski pētnieciskajā automobiļu un motoru institūtā (NAMI). Ikgadējā izlaides kapacitāte nav liela – tikai 150 vienību. Tomēr no 2021. gada ar "Aurus" ražošanu nodarbosies "Ford Sollers" rūpnīca, kas ļaus ikgadējo ražošanas apjomu palielināt līdz pieciem tūkstošiem vienību.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!