Foto: Publicitātes foto

Maskavas vislielāko automobiļu tirdzniecības salonu "Moskva" pārprofilē par slimnīcu Covid-19 inficētajiem. 110 tūkstošu kvadrātmetru ēka jau ir slēgta apmeklētājiem un atbrīvota no automobiļiem, vēsta RBK. Autocentra pārbūvi par slimnīcu plānots pabeigt līdz augustam.

RBK rīcībā esošā informācija liecina, ka šī tirdzniecības centra administrācija pieprasījusi īrniekiem atbrīvot telpas pēc iespējas ātrāk. "Moskva" kompleksā ir 200 jaunu un lietotu automobiļu saloni ar kopumā vairāk nekā 3000 automobiļiem, kā arī 500 auto detaļu un aksesuāru veikali.

Savukārt laikraksts "Vedemosti" vēsta, ka Covid-19 slimnieku vajadzībām varētu tik pārveidots ne tikai "Moskva" autosalons, bet arī tāda paša nosaukuma tirdzniecības un izklaides komplekss, kā arī viena izstāžu centra paviljons. Galējais lēmums vēl citu slimnīcu atklāšanai vēl neesot pieņemts, bet darbs pie trim minētajiem objektiem jau esot sācies.

Maskavas mērija pagaidām oficiāli neapstiprina plānus ierīkot slimnīcas līdzšinējas tirdzniecības platībās. Tomēr Maskavas apgabala gubernators Andrejs Vorobjevs atklājis, ka 1500 guļamvietu slimnīcai tiks pārveidota koncertzāle "Crocus City Hall" un tematiskais parks "Patriot".

28. aprīlī Krievijā oficiāli bija reģistrēti 93 558 inficētie ar Covid-19, no kuriem 48 tūkstoši ir Maskavā, bet vēl 10 tūkstoši – Maskavas apgabalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!