Foto: Vida Press

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītājs Īlons Masks pārdevis sev piederošās kompānijas akcijas gandrīz četru miljardu dolāru vērtībā, liecina ASV Vērtspapīru un biržu komisijas (SEC) publiskotā informācija.

SEC ziņo, ka Masks pārdevis vairāk nekā 19 miljonus "Tesla" akciju, kuru vērtība pārsniedz 3,9 miljardus dolāru.

Šīs akcijas pārdotas vairāk nekā nedēļu pēc tam, kad Masks pabeidza mikroblogošanas vietnes "Twitter" iegādi par 44 miljardiem dolāru.

Kopš aprīļa Masks kopumā pārdevis "Tesla" akcijas vairāk nekā 19 miljardu dolāru vērtībā, un eksperti to skaidro ar centieniem finansēt "Twitter" iegādes darījumu.

Kā ziņots, pēc nonākšanas Maska īpašumā 28. oktobrī tika pārtraukta "Twitter" akciju kotēšana Ņujorkas fondu biržā.

Par to, ka Masks ir pabeidzis 44 miljardus dolāru vērto iegādes darījumu, ASV mediji ziņoja 27. oktobrī.

Masks atlaida "Twitter" vadītāju Paragu Agravalu, kā arī uzņēmuma finanšu direktoru Nedu Sīgalu un tā juridiskās politikas, uzticības un drošuma vadītāju Vidžaju Gadi.

Agravals bija vērsies tiesā, lai liktu Maskam ievērot "Twitter" iegādes darījuma nosacījumus.

Par "Twitter" kontroles pārņemšanu tika ziņots dažas stundas pirms tiesas noteiktā termiņa, līdz kuram Maskam darījums bija jāpabeidz.

Masks "Twitter" iegādes līgumu par 44 miljardiem dolāru parakstīja aprīlī, bet jūlijā paziņoja, ka atsakās no darījuma, un apsūdzēja "Twitter" maldinošas informācijas sniegšanā par viltus kontu daudzumu šajā platformā.

Oktobra sākumā Masks pauda gatavību tomēr turpināt "Twitter" iegādes darījumu un nosūtīja vēstuli "Twitter" ar piedāvājumu to pabeigt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!