Lihtenšteinas uzņēmējs Jozefs Veikingers ar "Maybach 62" limuzīnu nobraucis jau vairāk nekā miljonu kilometru, vēsta vācu izdevums "Auto Motor und Sport".

Šo spēkratu kungs iegādājies 2004. gada aprīlī, bet 999 999 kilometru atzīmi odometrā sasniedzis 2009. gadā. Kā aprēķinājis vācu izdevums, ja šo attālumu uzņēmējs nobraucis ar vidējo braukšanas ātrumu 80 km/h, tad viņš šī limuzīna salonā piecu gadu laikā ir pavadījis vismaz pusotru gadu.

Pēc Veikingera vārdiem, viņš ar šo limuzīnu atkarībā no situācijas mēdz brauc gan kā pasažieris, gan arī kā autovadītājs. Kā viņš norāda, aizmugurē ir ļoti ērti sēdēt un strādāt.

"Maybach 62" ir aprīkots ar 550 zirgspēku jaudīgu 5,5 litru V12 motoru. Kā atklāj īpašnieks, pēc 600 tūkstoš kilometru nobraukuma limuzīnam spēka agregāts bija jāmaina, bet dažus mēnešus pēc tam tika nomainīta arī transmisija un priekšējie amortizatori. Tāpat remonts esot bijis nepiecišams dažādām elektroniskajām sistēmām.

Tomēr 2013. gada augustā Veikingers nolēma mainīt automobili. Viņš vēlējās iegādāties jaunu "Maybach", bet šo marku "Mercedes-Benz" jau bija likvidējis. Rezultātā Lihtenšteinas uzņēmējs izvēlējies "BMW 760Li", kas aprīkots ar 544 ZS jaudīgu V12 turbomotoru. Savukārt viņa "Maybach" limuzīns ir nonācis jauna īpašnieka rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!