Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Mazda" piedzīvojusi veiksmīgu gada nogali – ATP testos Papenburgā, Vācijā, pārspējot 20 Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) ātruma rekordus saskaņā ar FIA standartiem.

Trīs "Mazda6" automobiļi ar 175 ZS "Skyactiv-D" saimes 2,2 litru dīzeļdzinējiem piedalījās 24 stundu sacīkšu maratonā, pirmajam automobilim sasniedzot 221,072 km/h lielu ātrumu un pārējiem diviem iepaliekot vien pavisam nedaudz.

Līdzšinējais rekords ar dīzeļdzinējiem aprīkoto sērijveida automobiļu vidū bija 209,824 km/h (kategorijā ar dzinēja darba tilpumu no 2,0 līdz 2,5 litriem). Visiem trijiem "Mazda" modeļiem izdevās uzstādīt arī citus vidējā braukšanas ātruma rekordus dažādās distancēs saskaņā ar FIA standartiem.

Pie automobiļu stūres 24 stundu laikā sēdās 23 vadītāji no 23 Eiropas Savienības valstīm, kopumā nobraucot vairāk nekā 5 300 km. To vidū bija profesionāļi, kā arī žurnālisti un autobraukšanas entuziasti, kuriem bija iespēja pieteikties braucienam kampaņas ietvaros. Pusotras stundas brauciena laikā vadītājiem bija aizliegts iebraukt zema spiediena zonā aiz priekšā braucošajiem automobiļiem.

Tāpat īpaši uzmanīgi bija jāizbrauc šaurie līkumi, lai nezaudētu braukšanas ātrumu. Pēc 24 stundu brauciena visu trīs "Mazda6" vidējais braukšanas ātrums atšķīrās vien par 0,89 km/h – tas viss, pateicoties "Mazda" komandai, kuras sastāvā bija dažādi "Mazda" dīleruzņēmumu pārstāvji, taču galvenokārt automobiļu dizainam, lieliskajai vadāmībai un uzticamībai pat brīžos, kad tika pārbaudītas to galējās veiktspējas robežas.

"Mazda" godalgoto populāro un netradicionālo "Skyactiv-D" dzinēju kompresijas pakāpe ir 14:1, kas dīzeļdzinējiem ir zemākais rādītājs pasaulē. Modeļos "Mazda6", "Mazda3", "Mazda CX-5" un drīzumā arī jaunajā "Mazda2" pieejamais jaudīgais un efektīvais dzinējs ir plaši pieprasīts visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!