Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Mercedes-AMG GmbH" parakstījusi vienošanos par ilgtermiņa sadarbību ar itāliešu sportisko motociklu ražotāju "MV Agusta". Vācieši iegādāsies 25 procentus šī zīmola akciju, tomēr darījuma finansiālais apjoms pagaidām netiek atklāts.

""Mercedes-AMG" nodaļas pozīcijas kā sportisku "Mercedes-Benz" automobiļu izstrādātājam vēl vairāk nostiprināsies pēc stratēģiskās sadarbības ar "MV Agusta"," paziņojis koncerna "Daimler" viceprezidents Vilko Starks. "Mūsu sadarbība tirgvedības un pārdošanas jomā ļaus abām markām piesaistīt jaunus pircējus."

2010. gadā "Mercedes-AMG" paziņoja par sadarbību ar citu itāliešu motociklu ražotāju – "Ducati". Toreiz abi uzņēmumi vienojās par kopīgiem projektiem produkcijas reklamēšanā: vācieši kļuva par "Ducati MotoGP" komandas sponsoru, bet "Ducati" demonstrēja savu produkciju "AMG" spēkratu prezentācijās.

2012. gadā "Ducati" kompāniju par 900 miljoniem eiro iegādājās "Audi" ražotājs, kā rezultātā "Mercedes-AMG" bija spiests atteikties no sadarbības ar "Ducati".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!