Foto: Publicitātes foto

Tiesas lēmums ļāvis "Mercedes-Benz" iznīcināt leģendārā "300SL Gullwing" kopiju, ko bija izgatavojusi kāda vācu kompānija (nosaukums netiek atklāts) bez attiecīgas autoražotāja atļaujas.

"Mercedes-Benz" norāda, ka "300SL Gullwing" virsbūves forma ir reģistrēta preču zīme, kas pieder koncernam "Daimler AG", tāpēc jebkura tās izmantošana bez atļaujas ir nelikumīga. Turklāt tas attiecas pat uz tām kopijām, uz kurām nav "Mercedes-Benz" logotipa.

Kopijas virsbūves paneļi bija izgatavoti no stikla šķiedras, kamēr oriģinālajam modelim tie ir no alumīnija. "Mercedes-Benz" norāda, ka nelikumīgā kopija tika iznīcināta ar speciālas preses palīdzību, pēc kā tika parakstīts dokuments, kas apliecina šo faktu.

Atgādinām, ka "Mercedes-Benz 300SL Gullwing" tika ražots periodā no 1954. līdz 1963. gadam. Kopumā tika izgatavotas 1 400 kupejas un 1 800 rodsteri. Pašlaik restaurētu un labā stāvoklī esošu šī modeļa eksemplāru var pārdot par vismaz pusmiljonu eiro.

Piemēram, šajos attēlus redzamais oriģinālais 1955. gada "Mercedes-Benz SL 300 Gullwing" šāgada janvārī tika izsolīts par 4,6 miljoniem ASV dolāru:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!