Foto: EPA/Scanpix/LETA
Vācijas autobūves uzņēmums "Daimler" piektdien paziņoja par pamatdarbības zaudējumiem šā gada otrajā ceturksnī un pēdējo dažu nedēļu laikā jau otro reizi samazināja peļņas prognozi šim gadam.

"Daimler" otrajā ceturksnī strādājis ar 1,6 miljardu eiro pamatdarbības zaudējumiem, salīdzinot ar 2,6 miljardu eiro pamatdarbības peļņu attiecīgajā laika periodā pērn.

Uzņēmumu negatīvi ietekmējuši vairāki neparedzēti gadījumi, tostarp masveidīgs automobiļu atsaukums defektīvu gaisa spilvenu dēļ, kā arī Vācijas valdības izmeklēšanas un tiesas prāvas saistībā ar tā dēvēto dīzeļgeitas skandālu.

Vācijas federālā motorizēto transportlīdzekļu aģentūra KBA ceturtdien deva rīkojumu "Daimler" atsaukt 60 000 automobiļu saistībā ar aizdomām par nelikumīgām manipulācijām ar gāzu izmešu mērījumiem. Pērn šī paša iemesla dēļ uzņēmums pasaulē bija spiests atsaukt 700 000 automašīnu.

Reaģējot uz zaudējumiem otrajā ceturksnī, "Daimler" piektdien paziņoja, ka pamatdarbības peļņa šogad kopumā būs ievērojami mazāka par 11,1 miljardu eiro, kas tika gūti pērn.

Uzņēmums jau 23. jūnijā samazināja šo prognozi, norādot, ka šogad pamatdarbības peļņa saglabāsies nemainīga, nevis pieaugs, kā tika lēsts iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!