Sestdien, 24.maijā, no plkst. 11 līdz aptuveni plkst. 17, būs atvērts Drošais velo pagalmiņš Miera ielā 23, Rīgā. Tas darbosies pilsētas festivāla "Miera ielas Vasarsvētki" laikā. CSDD pagalmiņā varēs reģistrēt velosipēdus, saņemot reģistrācijas uzlīmi, izbraukt velo trasi, kā arī pirmo reizi Miera ielas Vasarsvētkos nokārtot velo eksāmenu un saņemt velosipēdista vadītāja apliecību.

Lai nokārtotu eksāmenu, jābūt vismaz desmit gadus vecam, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, kā arī paņemt līdzi vienu fotogrāfiju 3x4cm. Velo eksāmens notiks rindas kārtībā, iepriekšēja pieteikšanās netiek plānota. Pirmā velo eksāmena kārtošanas reize un velo vadītāja apliecība ir bez maksas. Lai iegūtu vadītāja apliecību, desmit minūšu laikā datorā būs jāizpilda desmit jautājumu tests un pareizi jāatbild vismaz uz astoņiem jautājumiem.

CSDD pilsētas festivālā "Miera ielas Vasarsvētki" piedalās jau trešo gadu, piedāvājot apmeklētājiem piereģistrēt velosipēdu, kā arī izmēģināt dažādas ar satiksmes drošību saistītas aktivitātes.

"Miera ielas Vasarsvētki" ar katru gadu kļūst aizvien plašāks un apmeklētāks pasākums. Šogad, bez CSDD piedāvātajām aktivitātēm, Miera ielā no Brīvības ielas līdz pat Rīgas pilsētas Dzemdību namam, no plkst. 12 līdz 23 festivāla apmeklētājus sagaida arī citi svētku pasākumi.

Šeit tiks piedāvātas radošās darbnīcas, mūziķu, aktieru un perkusionistu priekšnesumi, Zaļais tirdziņš un ieskats latviešu tradīcijās.

Savuārt ikviens mazais festivāla apmeklētājs varēs piedalīties CSDD Drošā velo pagalma aktivitātēs, kā arī papīra pārvērtību darbnīcā, bambusa puķu podu radīšanas un apgleznošanas darbnīcā, šokolādes fabrikas "Laima" darbnīcās, kuģīšu izgatavošanas un peldināšanas darbnīcā, komiksu žurnāla "Kuš!" un izdevniecības "Liels un mazs" darbnīcās, kā arī daudzās citās svētku aktivitātēs.

Festivālu organizē biedrība "Miera ielas Republika", atbalsta Rīgas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!