Foto: Publicitātes foto

Kompānija "MINI" prezentējusi konceptu "Cityserfer", kas sevī apvieno elektrisko motorolleru un skrejriteni.

"MINI Cityserfer" aprīkots ar elektromotoru, kas iebūvēts aizmugurējā ritenī, un litija jonu akumulatoru komplektu, kas uzlādējams arī no 12 voltu elektroligzdas automobilī. Tāpat elektriskais skrejritenis elektroenerģiju atgūst, izmantojot bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu.

Elektromotors aktivizējas, tikai sasniedzot noteiktu minimālo ātrumu, kuru braucējs uzņem, atsperoties ar kāju. Elektriskajā režīmā palielināt braukšanas ātrumu, var ar speciālu sviru rokturī. Tāpat elektromotoru iespējams arī atslēgt braukšanas laikā, nospiežot speciālu taustiņu.

Ar elektroenerģiju "MINI Cityserfer" spēj sasniegt līdz 25 km/h, bet ar pilnu akumulatora uzlādi pietiek 15 līdz 25 kilometru distances nobraukšanai. Tomēr pēc elektromotora deaktivizācijas vai akumulatoru izlādes skrejriteni iespējams lietot tradicionālā režīmā, atsperoties ar kāju.

"MINI" elektriskais skrejritenis sver 18 kilogramu. Tāpat tas ir salokāms un ietilpst "MINI" hečbeka bagāžniekā. Pēc autoražotāja ieceres, šāds skerjritenis būs noderīgs braukšanai uz darbu vai mācību iestādi. Savukārt uz stūres ir speciāls stiprinājums viedtālrunim, ko izmantot, piemēram, navigācijai.

Vai tamlīdzīgs elektriskais skrejritenis nonāks arī sērijveida ražošanā, "MINI" pārstāvji pagaidām neatklāj.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!