Foto: Publicitātes foto
Kompānija "American Design and Master-Craft initiative" izstrādājusi motociklu "Bienville Legacy Motorcycle", kas ieturēts "steampunk" stilā un attīsta ap 300 zirgspēku jaudu. Šis ir reāli braucošs motocikls, un ar to izstrādātājs piedalīsies Gudvudas Ātruma festivālā jūnija beigās.

"Bienville Legacy Motorcycle" aprīkots ar 1645 kubikcentimetru V4 motoru, kam ir degvielas iesmidzināšanas sistēma un dzesēšana ar ūdeni. Standarta versijā tas attīsta 185 zirgspēkus, bet ar papildus aprīkojumā piedāvāto mehānisko kompresoru – aptuveni 300 ZS.

"Steampunk" jeb "tvaika nolaišanas" stils šādu nosaukumu ieguva 80. gadu beigās amerikāņu zinātniskajā fantastikā, atvadoties no industriālās ēras. Šādā stilā veidoti darbi reizē ir dizaina priekšmeti un mākslas darbi, kā arī funkcionāli rīki un kosmisku fantāziju iemiesojumi.

"Bienville Legacy Motorcycle" praktiski pilnībā izgatavots no oglekļa šķiedras. No šī materiāla izgatavoti arī motocikla riteņu diski. Rezultāta tas šo rumaku padara ļoti vieglu un izturīgu, bet komponējumā ar 300 ZS jaudu – arī ļoti ātru, sola izstrādāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!