Foto: Publicitātes foto
Līdz 15. septembrim atjaunotajā CSDD Rīgas Motormuzejā skatāma metālmākslinieka Jura Gagaiņa personālizstāde "4x4 + Sudrabs".

Juris Gagainis – mākslinieks un auto cilvēks – ir viens no tiem pirmajiem entuziastiem, kas līdzdarbojies Latvijas Antīko automobiļu kluba un Rīgas Motormuzeja dibināšanā. Izstādē apskatāmi Gagaiņa meistarīgi veidotie metāla mākslas darbi, emaljas gleznojumi un sudraba rotas, kas atspoguļo māksliniekam raksturīgas un tuvas tēmas.

Viņu interesē lietu un ļaužu vēsture, viņš ceļo, ir gudrs un temperamentīgs dzīves vērotājs un lielisks stāstītājs – gan vārdos, gan formās, gan izvēlēto materiālu un apdares tehnoloģiju saspēlē, norāda Motormuzeja pārstāvji. Taču šajā izstādē var iepazīt arī Gagaini – auto cilvēku. Te redzami viņa lolotie "Vilīši", kas bija viņa sapnis jau kopš bērnības.

Izstādē izmantoti mākslas darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Latvijas mākslinieku savienības krājuma, kā arī privātkolekcijām.

Izstāde "4x4 + Sudrabs" ir pirmā izstāde, kas tiek organizēta atjaunotajā Rīgas Motormuzejā. Muzeja svinīgā atklāšana norisinājās 1. jūlijā, un pirmajās nedēļās muzeju ir apmeklējuši jau vairāk kā 14 000 cilvēku.

Pēc vērienīgās rekonstrukcijas muzeja iekštelpas ir pilnībā pārbūvētas atbilstoši mūsdienu prasībām, iegūstot plašākas, kvalitatīvākas ekspozīcijas telpas, labiekārtotu un patīkamu vidi, kā arī ērtu pieejamību ikvienam apmeklētājam.

Muzeja ekspozīcija veidota kā aizraujošs un interaktīvs stāsts par unikāliem spēkratiem, ievērojamām personībām un nozīmīgākajiem notikumiem auto un cilvēces vēsturē. Ekspozīcija izvietota trīs stāvos vairāk nekā 4000 kvadrātmetru platībā un tajā patlaban aplūkojami vairāk nekā 100 unikālu automobiļu, motociklu un velosipēdu.

Rīgas Motormuzejs ir atvērts katru dienu no pulksten 10 līdz 18.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!