Modernās mākslas muzejā Dānijā ikvienam apmeklētājam ir atļauts sašvīkāt "Lamborghini Gallardo" superauto. Idejas autors ir mākslinieks Lolkoms Dungrēns un viņš šo spēkratu izstādījis projekta "No Man Is an Island" ietvaros.

Ļaujot saskrāpēt "Lamborghini" superauto, mākslinieks vēlējies parādīt, ka viss, ko dara cilvēki, katra viņu darbība, atstāj savu nospiedumu sabiedrībā un ietekmē to. Kad itāliešu sportisko automobili būs pabeigts skrāpēt, tad tas būšot gatavs mākslas darbs.

Sākotnēji muzeja apmeklētāji esot visai pieticīgi skrāpējuši glauno superauto. Pirmais uzraksts uz tā bijis "Škoda" nosaukums uz virsbūves priekšējā pārsega. Pēc tam uz itāliešu sportiskā spēkrata virsbūves paneļiem parādījās visādi zīmējumi un vārdi. Kad visa virsbūve jau bija saskrāpēta, izstādes apmeklētāji ķērās pie riteņu disku švīkāšanas.

Modernās mākslas muzejā "ARoS Aarhus Kunstmuseum" Dānijā "Lamborghini" superauto būs izstādīts līdz septembrim, pēc tam mākslinieks to savākšot sev.

Ar V12 dzinēju aprīkotais "Lamborghini Gallardo" tika ražots periodā no 2003. līdz 2013. gadam. Šobrīd to markas piedāvājumā ir aizstājis "Huracan" modelis. Lietots "Gallardo" superauto maksā no 70 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!