Foto: LETA

Trešdien, 22. decembrī, mūžībā devusies ceļu satiksmes drošības pamatlicēja Latvijas izglītībā, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniece, bērnu un jauniešu izglītības projektu vadītāja Valda Kjaspere, informē CSDD.

Kjaspere izveidojusi vienotu satiksmes drošības apmācības sistēmu, kā arī atbalsta mehānismus pedagogiem, tāpat viņa ir likusi pamatus satiksmes drošības izglītībai Latvijā.

Viņas veidotajos satiksmes drošības konkursos vairāk nekā 25 gadu garumā ir piedalījušies tūkstošiem bērnu un jauniešu. "Jauno satiksmes dalībnieku forums", "Gribu būt mobils", "Gada jaunais autovadītājs" un interneta vietne "berniem.csdd.lv" ir fundamentāli izglītības projekti, kurus ir izlolojusi un attīstījusi Kjaspere. Pateicoties viņai daudz Latvijas bērnu un jauniešu ne vien zina, bet izprot un ievēro satiksmes kārtību.

Viņa vadījusi Latvijas jauno velosipēdistu izlases, kas saņēmušas atzinību Eiropas jauno satiksmes dalībnieku forumos. Pateicoties Kjasperes neatlaidībai, Latvijas jaunie satiksmes dalībnieki izcīnīja augstākās vietas Eiropas satiksmes drošības sacensībās.

Kjasperes veikumu novērtējis arī Ministru kabinets, 2014. gadā piešķirot viņai Ministru kabineta Atzinības rakstu par ieguldījumu satiksmes drošības uzlabošanā.

"Vienmēr idejām pilna galva, enerģija, entuziasms, koleģialitāte un atsaucība – tādu Valdu atceramies mēs, viņas kolēģi. Valdas dzīvesprieku, atbildību un mīlestību pret darbu CSDD paturēsim gaišā piemiņā, kā arī turpināsim īstenot un attīstīt viņas radīto," raksta CSDD.

CSDD esošie un bijušie darbinieki izsaka visdziļāko līdzjūtību Kjasperes ģimenei un saka paldies par valstij tik svarīgo un atbildīgi padarīto darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!