Foto: LETA

2017. gadā pretrunīgi vērtētais bagātnieku auto rallijs "Gumball 3000" startēs no Rīgas, sociālajā tīmeklī "Instagram" paziņojis pasākuma organizators Maksimiljons Kūpers. Pagaidām gan netiek atklāts, kurā datumā tas notiks. Zināms vien tas, ka bagātnieku rallija maršruts sāksies Rīgā un noslēgsies Mikonas salā, Grieķijā.

Tāpat nav zināms, kādi būs pieturas punkti nākamā gada "Gumball 3000" rallijā. Spriežot pēc publicētā attēla provizoriskā grafika, no Rīgas bagātie un varenie dosies uz Lietuvu, Poliju, Čehiju, Ungāriju, Serbiju, Maķedoniju un tad Grieķiju, kopumā nobraucot vairāk nekā trīstūkstoš jūdžu (nepilnus piecus tūkstošus kilometru).

Šogad "Gumball 3000" startēja 1. maijā Dublinā un 7. maijā finišēja Bukarestē, Rumānijā. Dalība šajā dzīvesstila rallijā maksā 35 tūkstošus sterliņu mārciņas (45 tūkstošus eiro), tomēr ar naudu vien nepietiek – organizatori pēc dažādiem kritērijiem izvērtē, vai attiecīgo dalībnieku pieņems savā pulciņā.

Šī nebūs pirmā reize, kad "Gumball 3000" viesojas Rīgā. Pēdējo reizi bagātnieku superauto Latvijas galvaspilsētas ielas pierūcināja 2013. gadā ar tam sekojošu burziņu naktslokālā "Coyote Fly", kā arī "Ferrari" superauto avāriju Skultē.

"Gumball 3000" dzīvesstila rallijs notiek kopš 1999. gada un plašākai sabiedrībai ir pazīstams ar ekskluzīvām automašīnām, izsmalcinātām un neprātīgām ballītēm un pasaules līmeņa slavenībām, kuras ik gadu apvienojas un dodas septiņu dienu tūrē, mērojot 3000 jūdzes pa īpaši izvēlētu maršrutu.

Fotogalerija ar 2013. gada "Gumball 3000" piestāšanu Rīgā:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!