Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Toyota" saņēmusi pusotru tūkstoti pasūtinājumu "Mirai" modelim, kas degvielā izmanto ūdeņradi. Tas vairākkārtīgi pārsniedz autoražotāja prognozi, jo "Toyota" bija plānojusi šogad pārdot tikai 400 vienības šo spēkratu.

"Toyota" atklāj, ka vairums "Mirai" pasūtinājumu ir no Tokijas. 60 procenti pircēju ir valsts iestādes un tikai 40 procenti – privātpersonas. Saistībā ar lielo pieprasījumu "Toyota" ir spiesta likt klientiem savu auto gaidīt ilgāk, tomēr šis termiņš netiek precizēts.

Par pirmo "Toyota Mirai" īpašnieku svinīgā ceremonijā kļuva Japānas premjerministrs Sindzo Abi. "Automobilis paātrinās labi un patiešām ir kluss un komfortabls. Vēlētos, lai visas valdības iestādes sāktu izmantot šādus auto," medijiem atklājis Japānas premjers.

Jau rakstījām, ka ūdeņraža automobiļa "Toyota Mirai" sērijveida versija tirdzniecībā Japānā nonāks jau šomēnes – 15. decembrī. Eiropā šis modelis gaidāms, sākot ar 2015. gada septembri.

"Toyota Mirai" aprīkots ar 154 zirgspēku jaudīgu elektromotoru (griezes moments – 335 Nm), kas darbojas pēc degvielas šūniņu principa – enerģiju elektromotoram ražo ķīmiskās reakcijas rezultātā starp ūdeņradi un skābekli.

Ar pilnām ūdeņraža tvertnēm, kuras šim automobilim ir divas (pavisam 122 litri) un uzpildīt var piecās minūtēs, "Toyota Mirai" spēs nobraukt līdz 480 kilometru distanci.

Japānā "Toyota Mirai" maksā no 7,2 miljoniem jenu (53 tūkstošiem eiro).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!