Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā vairums ārvalstu kompāniju pameta agresorvalsts tirgu, tostarp arī Japānas autoražotājs "Nissan". Šobrīd Krieviju pametušā "Nissan" aktīvi, tostarp rūpnīca Sanktpēterburgā, kur tika ražoti "X-Trail", "Qashqai" un "Murano", ir nodoti vietējam autoražotājam "AvtoVAZ", paziņojusi Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrija.

Šāds risinājums ļaušot "AvtoVAZ" jau tuvākajā laikā uzsākt savu "Lada" automobiļu ražošanu "Nissan" bijušajā ražotnē Sanktpēterburgā. Pēc provizoriskas informācijas, "AvtoVAZ" šo jauniegūto un moderno rūpnīcu izmantos, lai ražotu ķīniešu automobiļus ar "Lada" zīmolu.

Saskaņā ar plānu šogad no konveijera Sanktpēterburgā noripos 10 tūkstoši automobiļu. Pagaidām zināms, ka tur tiks ražoti trīs modeļi, tostarp sedans un apvidnieks, kas būšot dārgāki par tradicionālajiem "AvtoVAZ" modeļiem.

"Nissan" rūpnīca Sanktpēterburgā darbojās no 2009. gada un tās maksimālā izlaides kapacitāte bija 100 tūkstoši automobiļu gadā. Aizvadītā gada oktobrī "Nissan" nolēma atbrīvoties no visiem saviem aktīviem Krievijā un simtprocentīgā apmērā tos atdeva Krievijas Centrālajam zinātniski pētnieciskajam automobiļu un motoru institūtam (NAMI), kas tagad šos aktīvus tālāk nodevis "AvtoVAZ" kompānijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!