Foto: Publicitātes foto
Ādažu novadā no 1. maija līdz 30.septembrim auto novietošana piejūras stāvlaukumos būs par maksu.

Pēdējos gados vienīgais maksas stāvlaukums Carnikavas pagastā bija Lilastes ciemā. Tas atrodas ļoti tuvu jūrai, tādēļ vasaras sezonā ir ļoti iecienīts, bet agrāk maksas stāvlaukumi bijuši gan Carnikavā, gan Kalngalē.

Pašvaldība skaidro, ka pārsvarā stāvlaukumus izmanto novada viesi un tūristi, kas lieto arī pašvaldības infrastruktūru. Stāvlaukumi atrodas dabas parka "Piejūra" teritorijā, kas tādējādi tiek pakļauts apkārtējās vides ietekmei.

Ieviešot maksas autostāvvietas, mērķis ir iegūtos ienākumus novirzīt stāvlaukumu uzturēšanai, labiekārtošanai un attīstīšanai. Ik gadu vasaras sezonas sākumā tiek labiekārtotas visas novada pludmales, kur izvietotas pārģērbšanās kabīnes, atkritumu urnas, tualetes.

Stāvvietu maksa turpmāk būs 2,50 eiro par stundu, un tiks ieviesta stāvlaukumos Aizvēju ielā Garciemā, Ziemeļu ielā 28, Lilastē, pie dzelzceļa stacijas Kalngalē, Laivu ielā, Carnikavā pie promenādes un Jūras ielā, Carnikavā.

Autostāvvietās apmaksa notiks, izmantojot mobilo aplikāciju.

Maksa par autostāvvietu būs spēkā no šodienas līdz 30. septembrim laika posmā no pulksten 8 līdz 20.

No maksas par auto novietošanu būs atbrīvotas personas ar pirmās un otrās grupas invaliditāti, transportlīdzekļu īpašnieki, kuriem stāvlaukumu izmantošana nepieciešama personu ar invaliditāti aprūpes veikšanai, daudzbērnu ģimenes, kuru dzīvesvieta deklarēta Ādažu novadā, juridiskās personas, kurām stāvlaukumu izmantošana nepieciešama saimnieciskās darbības nodrošināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!