Foto: Aculiecinieka foto

No "Mercedes-Benz Espana" rūpnīcas Spānijā atlaists darbinieks sadauzījis vairāk nekā 50 jaunus šīs markas automobiļus protestā pret masveida atlaišanām uzņēmumā. 38 gadus vecais vīrietis nozadzis "Caterpillar" traktoru, aizbraucis līdz "Mercedes-Benz" rūpnīcai, izgāzis tās vārtus un pagalmā uzsācis tikko saražoto "Mercedes-Benz" V-klases mikroautobusu taranēšanu.

Spānijas ziemeļos esošajā "Mercedes-Benz" rūpnīcā tiek ražoti "Vito", "e-Vito", kā arī V-klases un "EQV" modeļi un to modifikācijas. Incidents noticis naktī no 30. uz 31. decembri, kopumā nodarot zaudējumus aptuveni divu miljonu eiro apmērā, vēsta vietējie mediji.

Neapmierinātā, nu jau bijušā "Mercedes-Benz Espana" darbinieka rīcības dēļ cietuši ne tikai rūpnīcas pagalmā novietotie tikko saražotie jaunie automobiļi, bet arī ielas malā novietotie spēkrati – vīrietis ar piepilsētā nozagto traktoru mērojis 21 kilometru, pa ceļam taranējot ceļa zīmes un iedzīvotāju automobiļus.

"Mercedes-Benz Espana" teritorijas vārti bijis viegls šķērslis smagajam traktoram. Apsargi uzreiz izsaukuši policiju, bet līdz tās atbraukšanai vīrietis paspēja sabojāt vairāk nekā 50 jaunu automobiļu, no kuriem daļa nebūs vairs atjaunojama.

Spānijas policijai izdevies apturēt niknā "traktorista" patieso nolūku īstenošanu – viņš bija ieradies, lai iekļūtu ražošanas cehā un iznīcinātu jauno montāžas līniju, kurā cilvēku darbs aizstāts ar robotiem. Tieši šīs ražošanas optimizācijas dēļ viņš iepriekš bija zaudējis darbu "Mercedes-Benz Espana" rūpnīcā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!