Foto: Publicitātes foto

Mobilo tālruņu ražotājs "Nokia" izstrādājis automobiļu navigācijas sistēmas platformu "HERE Connected Driving". Plašākai sabiedrībai jaunā sistēma, kuru somi plāno pārdot autoražotājiem, tiks prezentēta septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Šīs navigācijas sistēmas platformā ir trīs komponentes – "HERE Auto", "HERE Auto Cloud" un "HERE Auto Companion". Pirmā no tām ir iebūvētā navigācijas sistēma ar 95 valstu divu un trīs dimensiju satelīta kartēm un iespēju darboties bez interneta pieslēguma. Visas funkcijas un iespējas būs tādas pašas kā līdzīgai aplikācijai "Nokia" viedtālruņos ar "Windows Phone" operētājsistēmu.

Otrā komponente – "HERE Auto Cloud" – sniedz autovadītājam informāciju par sastrēgumiem, ceļa remontiem, tuvākajām stāvvietām, uzpildes stacijām un ēstuvēm. Tāpat šis serviss iegūs iespēju strādāt arī ar trešās puses aplikācijām, piemēram, "Foursquare".

Savukārt "HERE Auto Companion" komponente būs pieejama gan ka mobilā, gan kā interneta pārlūka aplikācija. Šis serviss ļaus sinhronizēt viedtālruņa datus ar automobili. Piemēram, autovadītājs varēs iepriekš viedtālrunī vai datorā izveidot braukšanas maršrutu, kuru pēc tam automātiski pārnest uz automobiļa navigācijas sistēmu.

Turklāt visus maršrutus, interešu punktus un citus datus saglabās mākoņservisā, tāpēc pēc brauciena ar automobili, turpinot ceļu ar kājām vai sabiedrisko transportu, autovadītājam nevajadzēs vēlamo galamērķi vai maršrutu ievadīt atkārtoti.

"HERE Auto Companion" spēs uz viedtālruņa ekrāna parādīt datus par degvielas daudzumu automobiļa bākā, riepu gaisa spiedienu un atlikušo nobraukuma distanci līdz nākamajai apkopei servisā. Vēl ar šo aplikāciju varēs distancēti iedarbināt automobiļa motoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!