Foto: Publicitātes foto

Igaunijas iekšlietu ministrs Marts Helme aicinājis vides ministru Renē Koku drīzāk atrisināt jautājumu par izlietoto autoriepu izgāztuves likvidāciju Tartu Rādi rajonā, brīdinot, ka gadījumā, ja tur izceltos ugunsgrēks, nāktos evakuēt trešo daļu pilsētas.

Vēstulē Kokam viņš atgādina, ka 2013. gada Jāņos, kad tur aizdegušās riepas, ugunsgrēka likvidēšana ilgusi vairāk nekā desmit stundas, lai gan tolaik riepu bijis daudz mazāk.

"Par laimi, vējš dūmus toreiz nenesa uz Tartu pusi, bet tagad saskaņā ar Dienvidigaunijas reģionālās krīzes komisijas aplēsēm riepu aizdegšanās gadījumā būtu jāevakuē trešdaļa Tartu pilsētas," raksta Helme.

Vienlaikus iekšlietu ministrs brīdina, ka degšanas laikā bīstamo vielu koncentrācija gaisā pārsniegtu pieļaujamās normas, un šajā sakarā piemin pagājušajā rudenī notikušo plašo ugunsgrēku Lietuvā, Alītas riepu pārstrādes rūpnīcā "Ekologistika", kas tika dzēsts visu nedēļu un atstāja jūtamas sekas uz vidi.

Pēc Helmes vārdiem, laikā no 2015. līdz 2020. gadam Dienvidigaunijas reģionālās krīzes komisijas vadībā organizēta sadarbība starp institūcijām, lai apzinātos draudu nopietnību un sāktu gādāt par riepu aizvākšanu. Pēdējā laikā stāvoklis Rādi riepu izgāztuvē nedaudz uzlabojies, tomēr uzkrāto riepu daudzums samazināts tikai par 1635 tonnām, bet tur joprojām palikušas aptuveni 13 100 vecu riepu, raksta avīze "Postimees".

"Saskaņā ar jaunāko informāciju 2020. gadā ar Vides investīciju centra starpniecību tiek plānots finansēt aptuveni vienas trešdaļas uzkrāto riepu likvidāciju," norādījis Igaunijas iekšlietu ministrs, aicinot paātrināt riepu izgāztuves likvidāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!