Foto: Publicitātes foto / DELFI

Par britu raidsabiedrības BBC automobiļu raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā!") vadītājiem kļūs autožurnālists Kriss Hariss un vācu autosportiste Sabīna Šmita, vēsta izdevums "The Telegraph". Abi pievienosies Krisam Evansam, kurš šobrīd strādā pie raidījuma jaunās sezonas nonākšanas ēterā pēc BBC līgumsaistību pārtraukšanas ar Džeremiju Klārksonu, Ričardu Hamondu un Džeimsu Meju.

Kriss Hariss ir strādājis britu izdevumos "Evo" un "Autocar", kā arī publicējis automobiļu apskatus "YouTube" kanālā "Drive". Tagad viņam ir savs videoblogs ar nosaukumu "Chriss Harris on Cars", kuru abonējuši vairāk nekā 320 tūkstoši cilvēku.

Savukārt Sabīna Šmita, kura tiek dēvēta par Nirburgringas trases karalieni, piedalās 24 stundu izturības autosacīkstēs, kas notiek šajā Vācijas leģendārajā trasē, kā arī vizina interesentus Nirburgringas trasē ar savu "Porsche 911 GT3 RS". 2005. gadā viņa piedalījās vienā no "TopGear" epizodēm, kur ar "Ford Transit" mikroautobusu trases apli nobrauca 10 minūtēs un astoņās sekundēs, ierādot Džeremijam Klārksonam viņa vietu ar dīzeļa "Jaguar S-Type".

Pēc "The Sun" informācijas, raidījumam "TopGear" pievienosies arī bijušais F-1 pilots Deivids Kulhards. Saskaņā ar izdevuma informāciju viņš būs "daudz harismātiskāks pilots" nekā Hariss vai Šmita.

Iepriekš Kriss Evanss paziņoja, ka viņš ir pat gatavs atteikties no līdzšinējā "TopGear" formāta ar trim raidījuma vadītājiem un pilnībā mainīt visu sižeta līniju, atsakoties arī no filmēšanas studijā ar klātesošajiem apmeklētājiem. Tomēr tajā pašā laikā viņš neprecizēja, kāds tad būšot raidījuma jaunais formāts.

"TopGear" jaunās ēras pirmais raidījums ēterā nonāks 2016. gada 8. maijā.

Atgādinām, ka BBC šāgada pavasarī pārtrauca līgumsaistības ar Džeremiju Klārksonu pēc viņa konflikta ar vienu no "TopGear" producentiem. Rezultātā no sadarbības ar BBC atteicās arī pārējie "TopGear" vadītāji un galvenais producents. Tagad viņi ir noslēguši vairāku simtu miljonu dolāru līgumu ar tiešsaistes servisu "Amazon Prime" par jauna automobiļu raidījuma izveidi, kas ēterā nonāks 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!