Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 5. oktobrī, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē (BKSB) pulcējās Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un raidījuma "Zebra" rīkotā konkursa "Gada jaunais autovadītājs 2013" finālisti, lai pierādītu savu auto vadīšanas prasmi un zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem.

Titulu "Gada jaunais autovadītājs 2013" izcīnīja puisis no Lojas – Roberts Lapsiņš. Otrajā vietā Jēkabs Brauers no Vecpiebalgas, kuram liktenīgi izrādījās divi teorētiskā eksāmena jautājumi. Trešajā vietā ierindojās Jānis Rakitovs no Balviem. Ar īpašu drosmi un labiem rezultātiem izcēlās arī vienīgā meitene, kurai izdevies iekļūt starp 30 labākajiem – ķekavniece Justīne Sevčenoka.

Konkursa finālistiem bija jādemonstrē savas braukšanas prasmes ar kartingu, jāizpilda dažādi veiklības braucieni ar automašīnām, jāpieveic šaura un līkumota trase ar vairāk nekā divus metrus platu piekabi un jāizpilda teorētiskais eksāmens CSDD interneta mājaslapā.

Roberts Lapsiņš un Justīne Sevčenoka mājup devās ar jauniem velosipēdiem. Gada jaunais autovadītājs saņēma balvā arī degvielu 100 latu vērtībā un riepu komplektu. Trīs godalgoto vietu ieguvēji tika pie piemiņas kausiem, Justīne saņēma pārsteiguma balvu – drošas un ekonomiskas braukšanas kursus.

Kopumā konkursā "Gada jaunais autovadītājs" šogad piedalījās vairāk nekā 800 dalībnieku, kas ir par trešdaļu vairāk nekā pērn. Gandrīz 200 no viņiem sekmīgi nokārtoja konkursa teorētisko kārtu internetā un izcīnīja iespēju startēt vienā no sešiem pusfināliem.

Konkursa finālā iekļuva 30 jaunieši no visas Latvijas, kuri uzrādīja labus rezultātus konkursa teorētiskajā kārtā un ierindojās pirmajā pieciniekā Kuldīgas, Gulbenes, Valmieras, Liepājas, Bauskas un Rīgas pusfinālos.

Konkursu "Gada jaunais autovadītājs" organizē CSDD sadarbībā ar raidījumu "Zebra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!