Foto: Publicitātes foto

30. septembrī noslēdzās autokluba LAMB rīkotā akcija "Redzi? Neredzu!". Tajā autovadītāji tika aicināti fotografēt aizaugušas ceļazīmes un norādes, kas kļuvušas nepārredzamas un tātad bīstamas satiksmes drošībai.

Autovadītāji bija aktīvi, nosūtot uz LAMB vairāk nekā trīsdesmit fotogrāfijas gan no Rīgas, gan citām Latvijas pilsētām un novadiem. Vairāki vēstuļu autori izteica pateicību par šo satiksmes drošības akciju, jo daudz kur aizaugušās ceļa zīmes varēja izraisīt traģiskus negadījumus, ja, piemēram, nav redzama ceļa zīme, kas informē par krustojumu ar galveno ceļu, ātruma ierobežojumu vai asu līkumu. Savukārt, ja virzienu norādes, kuras Rīgā jau tā nav pietiekamā daudzumā, vēl bija aizaugušas, autotūristiem radās lielas grūtības izbraukt vajadzīgajā virzienā.

LAMB pārsūtīja fotogrāfijas atbildīgajām institūcijām, tajā skaitā pašvaldību struktūrvienībām, aicinot novērst trūkums, un adresātu reakcija apliecināja, ka akcijai bija nozīmīga loma satiksmes drošības stiprināšanā. Daudzās vietās zīmes un norādes tika atbrīvotas no zariem un lapām, padarot tās redzamas autovadītājiem.

"Katrs autovadītājs, kurš atsūtīja aizaugušās ceļa zīmes vai norādes fotogrāfiju, ir devis savu ieguldījumu, lai satiksme kļūtu drošāka mums visiem, gan autovadītājiem, gan pasažieriem, gan citiem satiksmes dalībniekiem," uzskata LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Ņemot vērā aizaugušo zīmju aktualitāti vasarā un autovadītāju aktivitāti, LAMB plāno līdzīgu akciju īstenot arī nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!