Foto: news.ngs.ru

Novosibirskas tūninga kompānija "VIP-Service" iegādājusies sešus bankrotējušā Krievijas superauto ražotāja "Marussia Motors" prototipus. Vēlāk plānots iegādāties arī pašu "Marussia" zīmolu un ar ārvalstu investoru palīdzību to ražošanu atjaunot.

Kādus tieši "Marussia" prototipus izdevies "VIP-Service" iegādāties un cik par tiem samaksājusi, netiek precizēts. No paša tūninga kantora publicētajiem attēliem noprotams, ka viņiem izdevies iegūt "B1" un "B2" kupeju, "B1" rodsteru un "F2" apvidus auto prototipu.

"Divus superauto mēs atvedām braucošā kārtībā – tie ir "B1" un "B2". Savukārt "B1" rodsters ir vēl jāpabeidz, no "B3" prototipa ir tikai rāmis bez agregātiem. "F2" apvidnieks ir braucams, tomēr tam nepieciešams būtisks remonts," paziņojis "VIP-Service" vadītājs Aleksandrs Serdcevs.

"Visi šie auto divus gadus vienkārši mētājās garāžā, tie ir aptuveni 2013. un 2014. gada izlaiduma. Tos jāsaved kārtībā – pēc sliktās izturēšanās tiem ir nepieciešama uzmanība. Visu automobiļu interjers tiks radīts no jauna, visi virsbūves paneļi tiks pārkrāsoti," informē Novosibirskas tūninga kantoris.

"VIP-Service" plānos ir atjaunot visus prototipus, kā arī iegūt visus dokumentus tam, lai tos varētu izmantot pa koplietošanas ceļiem. Pēc uzņēmuma aplēsēm, katra automobiļa restaurācijai būs nepieciešams aptuveni pusgads darba.

Dažus no atjaunotajiem "Marussia" prototipiem pārdos privātiem kolekcionāriem. Pēc tam kompānija uzsāks pārrunas par "Marussia" zīmola iespējamo iegādi un atjaunot šīs markas automobiļu ražošanu Sibīrijā. "VIP-Service" pat lepojas, ka viņiem izdevies iegūt ārvalstu investora interesi par šo projektu. Tāpat tiekot izskatīta iespēja "Marussia" superauto ražot Itālijā.

Atgādinām, ka "Marussia Motors" savu eksistenci pārtrauca 2014. gada aprīlī. Savukārt pērnā gada novembrī kļuva zināms, ka pēdējie "Marussia" automobiļi ir nonākuši pārdošanā. Starp tiem bija arī "F2" apvidnieks, kas radīts uz "SsangYong Rexton" bāzes, un "B2" rodsters. Visticamāk, tie ir tie paši automobiļi, kurus tagad iegādājies "VIP-Service".

2016. gada vasarā tika ziņots, ka "Marussia Motors" īpašniekam Nikolajam Fomenko tika norakstīts 65 miljonu rubļu (938 tūkstoš eiro) kredīts, ko viņš bija ņēmis šī autoražotāja vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!