Foto: AP/Scanpix/LETA / Publicitātes foto / DELFI kolāža

Apdrošināšanas kompānija "Russel Group" aprēķinājusi zaudējumus, kas radušies ugunsgrēkā, kas aizvadītajā nedēļā notika uz kravas kuģa "Felicity Ace" Atlantijas okeānā. Uz kravas kuģa klāja bija četri tūkstoši "Volkswagen" (VW) koncerna ražoto automobiļi, to skaitā luksusa "Audi", "Bentley", "Lamborghini" un "Porsche", kas tika transportēti no Vācijas uz ASV.

Pēc provizoriskas informācijas, kravas kuģa vestie četru tūkstošu jauno automobiļu kopējā vērtība bija aptuveni 400 miljoni ASV dolāru. Turklāt kopējo ugunsgrēka radīto postu apdrošinātāji novērtējuši 438 miljonu dolāru apmērā. No tā VW koncernam radītie zaudējumi ir 155 miljoni dolāru (137 miljoni eiro).

Kuģa kapteinis medijiem apstiprinājis, ka ugunsgrēks sācies kuģa kravas nodalījumā, kur uzliesmojis kāds vestais elektromobilis. Kuģa apkalpe nebija spējīga patstāvīgi nodzēst ugunsgrēku, tādēļ visi 22 cilvēki bija spiesta evakuēties no kuģa ar glābšanas laivām.

Uz negadījuma vietu atbraukušie ugunsdzēsēji arī nespēja tikt galā ar ugunsgrēku, jo ūdens nav efektīgs dzēšanas līdzeklis degošiem litija jonu akumulatoriem. Turklāt glābšanas operāciju apgrūtināja apstāklis, ka degošie automobiļi atradās kravas nodalījumā un tajā bijis grūti iekļūt biezā sadūmojuma dēļ.

Rezultātā kravas kuģis "Felicity Ace" nodega pilnībā un tā vraks šobrīd dreifē Atlantijas okeānā netālu no Azoru salām. Kuģa vraku vēlāk plānots vilkt uz Eiropu vai Bahamu salām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!